România pe podium la mondialele de limbă chineză pentru elevi

România a reuşit o performanţă de invidiat ocupând, la prima participare, locul doi în clasamentul individual şi locul trei pe naţiuni, la cea de-a V-a ediţie a Concursului Internaţional „Chinese Bridge” destinat elevilor de liceu, desfăşurat în perioada 20 – 24 noiembrie 2012, la Universitatea de Pedagogie din Kunming, capitala provinciei chineze Yunan.
Eleva Doris Opriţoiu (dreapta în foto), de la liceului „Constantin Noica” din Sibiu, câştigătoarea concursului naţional organizat de Institutele Confucius din România, a reuşit o clasare meritorie pe locul doi în competiţia elevilor la startul căreia au fost înscrişi peste 200 de elevi şi 51 de echipe provenite din 45 de ţări. Din echipa României, coordonată de profesoara Ionela Neagoe, au mai făcut parte alături de Doris Opriţoiu, elevii Emanuela Boboc, Laura Feneşan, Andrei Marin Bălulescu de la Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.
„Chinese Bridge” este un concurs de evaluare a cunoştinţelor de limbă şi cultură chineză rezervat elevilor de liceu din afara Chinei şi a cărora limba maternă nu este chineza.
Ediţia din acest an a Concursului Internaţional „Chinese Bridge” a fost adjudecată de un concurent din SUA, iar la echipe de Rusia, Singapore şi Suedia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Confucius, Români în China, România, România - China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.