China acordă Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de peste opt milioane USD

Premierul Iurie Leanca - Ambasadorul Tong MingtaoSursa: UNIMEDIA.INFO
China acordă Republicii Moldova ajutor nerambursabil în valoare de peste opt milioane dolari (50 de milioane de yuani) şi asistenţă tehnică pentru studenţii moldoveni. În acest context, urmează să fie identificate proiectele necesare care să fie aprobate de ambele părţi, notează UNIMEDIA.
Tot astăzi, prim-ministrul Iurie Leancă şi Ambasadorul Chinei în R. Moldova, Tong Mingtao, au semnat un act de primire – predare a 1.200 computere şi 220 imprimate, donaţie a Guvernului Chinei, destinată căminelor studenţeşti.
„Aceste acţiuni se înscriu perfect în relaţiile dintre ţările noastre. Sunt sigur că tehnica donată pentru studenţi va spori accesul la informaţie, va îmbunătăţi condiţiile de pregătire pentru cursuri şi va contribui la realizarea potenţialului tinerilor care studiază”, a menţionat Iurie Leancă.
La rândul său, ambasadorul chinez a declarat că proiectele de asistenţă pentru Republica Moldova au scopul de a fortifica relaţiile dintre cele două ţări.
„Sunt sigur că acest ajutor nerambursabil va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei, dezvoltarea economică şi socială a ţării, la crearea locurilor de muncă. Cât priveşte asistenţa tehnică, sperăm ca aceste echipamente să îmbunătăţească condiţiile de studii pentru studenţii din Republica Moldova”, a spus Tong Mingtao.
Oficialii au avut o întrevedere în cadrul căreia au vorbit despre posibilităţile de majorare a schimbului comercial. Premierul a subliniat disponibilitatea Republicii Moldova de a atrage investiţii chineze şi de a lansa proiecte comune în domeniul educaţional şi cultural.
Sursa foto: GOV.MD

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa moldovenească, Români în China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.