Răţuşca uriaşă a ajuns la Muzeul de grădini din Beijing

Gg IMG_1659După ce a încântat publicul din Londra, Sydney şi Hong Kong, răţuşca uriaşă realizată de artistul olandez Florentijn Hofman a ajuns la Beijing, pe râul Yongding care traversează Muzeul de Grădini. Cu o înălţime de 18 metri, prezenţa răţuştii deschide activitățile care preced Săptămâna Designului Bb IMG_1660Beijing 2013, programată în perioada 26 septembrie – octombrie 3.
Deşi pregătirile au fost încheiate de numai o zi, rațuşca uriaşă a atras deja câteva mii de curioşi care, pentru a ajunge în apropierea ei, trebuie să plătească biletul de acces în Muzeu, în valoare de 100 yuani (50 de lei). „Micuţa uriaşă” va rămâne aici până la 23 septembrie, urmând apoi să fie mutată pe lacul Palatului Imperial de Vara unde va rămâne până la 26 octombrie. Potrivit organizatorilor chinezi, odată cu mutarea în Palatul de Vară numărul curioşilor va creşte considerabil în condiţiile în care biletul de intrare în Palat este de numai 30 yuani (15 lei).
Rațuşca gigant este realizată din peste 200 de bucăți de cauciuc şi a avut nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a fi ridicată. Deşi se află pe apă, la o distanţă considerabilă de mal, răţuşca este pezită permanent de angajaţii muzeului şi de 10 voluntari îmbrăcați în costume galbene, după lăsarea întunericului aceasta fiind parte dintr-un spectacol de sunet-lumină şi jocuri de apă (imaginea de noapte este preluare Xinhua).Aa IMG_1658Dd IMG_1650Ff Xinhua

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.