Corina Crețu a pledat pentru semnarea Acordului de asociere UE – Republica Moldova

Corina CretuEuroparlamentarul PSD Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, la Strasbourg, pentru încheierea, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie, a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Corina Crețu a declarat, în plenul forului europarlamentar, că găsește nefirească nemulțumirea Rusiei față de semnarea unor acorduri economice între UE și țări ca Ucraina, Moldova sau Georgia.
Vicepreședintele socialist a criticat embargoul impus de Moscova importului de vinuri, presiunile politice și șantajul energetic, comercial și militar exercitate în ultimele luni asupra Republicii Moldova.
„Este regretabil că Rusia, membră a Consiliului Europei și a OSCE, consideră încă un act de ostilitate la adresa sa aspirația europeană a unor state ex-sovietice. Este dreptul suveran al oricarui stat da a-și defini opțiunile de politică externă”, a precizat Corina Cretu.
„Felicit Președinția lituaniană pentru impulsionarea procesului de asociere și solicit Comisiei Europene și Consiliului UE să susțina în continuare reformele și consolidarea progreselor democratice în țările Parteneriatului Estic. Este în interesul nostru ca aceste țări să beneficieze de oportunitățile accesului la piețele Uniunii, pentru a se dezvolta și a oferi cetățenilor o viață decentă”, a declarat europarlamentarul Corina Crețu.
Sursa: Birou Europarlamentar PSD Corina Crețu

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Europa, Republica Moldova, România - R. Moldova, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.