Volumul „Dialoguri la Beijing” va fi prezentat la Shanghai

Dialoguri la Beijing - SHANGHAI, 5 Decembrie 2013Cu sprijinul Consulatului General al României la Shanghai și cu implicarea deosebită a Consulului General al României la Shanghai, domnul Florin-Marius TACU, volumul „Dialoguri la Beijing” va fi prezentat, joi, la Xangxi Palace din Shanghai. La eveniment și-au anunțat prezența prieteni ai comunității de români din marea metropolă chineză, reprezentanți ai mediului academic, ai autorităților politice și locale.

Evenimentul de la Shanghai face parte din proiectul amplu „Dialoguri la Beijing” promovat în România și Republica Moldova în luna octombrie, cu sprijinul Ambasadelor României și Republicii Moldova în R.P. Chineză, Radio China Internațional, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Asociaţia Alumni Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane ULBS.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio Chişinău, Presseurop, Radio Moldova, Moldova 1, Radio China Internaţional, Uniunea Ziariştilor Profesionişti, Ziarişti Online, ArtIndex.

Volumul „Dialoguri la Beijing” reuneşte 22 de interviuri realizate pe parcursul a aproape trei ani, pentru secţia română a Radio China Internaţional, interlocutori fiind miniştri, ambasadori şi reprezentanţi de rang înalt ai României şi Republicii Moldova aflaţi în misiuni oficiale la Beijing şi care au acceptat să vorbească despre relaţiile de cooperare cu Republica Populară Chineză: Primul ministru al României – Victor Ponta, Ministrul de Externe, actualul prim-ministru al Republicii Moldova – Iurie Leancă, cu fostul Ambasador al României la Beijing – Viorel Isticioaia-Budura, cu Ministrul de externe al României – Titus Corlăţean, cu ministrul Agriculturii din Republica Moldova – Vasile Bumacov, cu europarlamentarul român, prim-vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Populară Chineză – Victor Boştinaru, cu Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Dacian Cioloş, cu Ambasadorul României în R.P. Chineză – Doru-Romulus Costea, cu Ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză – Anatol Urecheanu, cu ministrul Însărcinat cu Afaceri la Ambasada României în R.P. Chineză – Ion Dicu, cu primarul general al capitalei Republicii Moldova – Dorin Chirtoacă, cu singurul cosmonaut român – Dumitru Prunariu, cu Prinţul Paul de România – Ambasador al Prieteniei România-China, profesorul Alexandru Mironov etc.
Din perspectiva autorului, volumul „Dialoguri la Beijing” se doreşte un semnal de valorificare a prieteniei şi aprecierii pe care a găsit-o departe de casă, în China, cu privire la România.

REFERINȚE >>>
Volumul “DIALOGURI LA BEIJING”, prezentat la Chișinău
Volumul “DIALOGURI LA BEIJING”, prezentat la Sibiu
PRESSEUROP | INTERVIU – “Uniunea Europeană devine tot mai mult o ţintă dorită de Beijing”
RADIO MOLDOVA | INTERVIU: “Republica Moldova are nevoie de un prieten puternic şi stabil, în primul rând loial, aşa cum este Republica Populara Chineză”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Cărţile mele, Români în China, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.