Artistul român Sergiu B. Roman în expoziţie personală la Shanghai

Sergiu B. Roman„Misterele începutului” este titulatura sub care, în această săptămână, artistul român Sergiu B. Roman (Johnny) va vernisa o expoziţie personală de pictură, la Muzeul de Artă Xuhui din Shanghai.
Lucrările, aşa cum şi titlul evenimentului susţine, prezintă o explorare creativităţii omului primordial, descriind mituri, ritualuri, legende şi poveşti care au lăsat urme în imaginaţia artistului român şi care dau formă convingerilor civilizaţiei umane de mii de ani.
Sergiu B. Roman (Johnny) sa născut la 21 august 1977, la Iaşi (România), fiind absolvent de Filosofie la Universitatea din Iaşi. Cea mai mare parte a timpului liber a petrecut-o alături de pictură, participând la expoziţii organizate de Uniunea Tinerilor Artişti Plastici. Artistul român a avut privilegiul să fie cooptat în cadrul unei echipe care a avut dificila sarcină de a restaura pictura bisericilor creştine ortodoxe din mai multe sate şi oraşe din România. În prezent, Sergiu B. Roman (Johnny) trăieşte şi pictează la Shanghai.
Vernisajul expoziţiei de la Shanghai va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 10.00, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Consulatului General al României la Shanghai. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 11 – 26 ianuarie a.c.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.