ZBORUL MH370 – Sateliții francezi au identificat posibile resturi ale aeronavei dispărute în urmă cu 22 de zile

Autoritățile din Malaezia au primit noi imagini realizate din satelit din partea autorităților franceze, imagini care arată posibile resturile ale aparatului Malaysia Airlines dispărut la data de 8 martie, a anunțat, duminică, Ministerul Transporturilor din Malaezia, preluat de agenția de presă Xinhua.
Imaginile franceze vin să confirme imagini susprinse, zilele trecute, de sateliții chinezi care au observat un obiect cu o lungime de aproximativ 22 de metri și lățimea de 13 metri, plutind în Sudul Oceanului Indian, la aproximativ 120 kilometri Sud-Vest de Australia.
Urmează să fie confirmat dacă obiectele identificate sunt legate de dispariția aeronavei cu zborul MH370, mai multe avioane militare din Australia, Noua Zeelandă și SUA efectuând căutări în zona avută în vedere, după patru zile nereușind să găsească obiecte surprinse pe imaginile din sateliți.
Ca urmare a condițiile meteo nefavorabile, provocate de ciclonul tropical Gillian, o serie de misiuni de căutare au fost suspendate în zona sudică a Oceanului Indian.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.