ZBORUL MH370 – Aeronava Malaysia Airlines dispărută la 8 martie s-a prăbușit în Oceanul Indian

span style=”font-size: 16px; text-align: justify;”>Noua analiză a datelor recepționate cu ajutorul sateliților arată că aeronava Malaysia Airlines, zborul MH370, s-a prăbușit în zona de Sud a Oceanului Indian, a declarat, luni seara, Najib Razak, prim-ministrul malaezian, citat de agenția de presă chineză XINHUA. Najib Razak a afirmat că a fost informat de către reprezentanții agenției britanice de investigare a accidentelor aviatice (AAIB), care au analizat traiectoriile coridoarelor de zbor de Nord și de Sud, fiind în măsură să identifice direcția de zbor a avionului dispărut. „În baza noilor analize, Inmarsat și AAIB au ajuns la concluzia că avionul cu zborul MH370 a zburat de-a lungul coridorului sudic, iar ultima poziție a fost în mijlocul Oceanului Indian, la vest de Perth (în vestul Australiei)”, a declarat Najib.

Premierul malaezian a mai declarat că o conferință de presă în care vor fi prezentate mai multe detalii va fi organizată marți. Compania aviatică a informat familiile celor 239 de persoane aflate la bordul avionului dispărut, arătând că se crede că, în urma prăbușirii avionului în Oceanul Indian, nu au existat supraviețuitori.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.