ZBORUL MH370 – Pentangon a trimis un vehicul de localizare subacvatică

UPDATE:  „O realitate pe care cu toţii trebuie să o acceptăm”
Anunţul făcut de prim-ministrul malaezian Najib Razak prin care s-a informat că avionul Malaysia Airlines cu zoborul MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian, „este o realitate pe care cu toţii trebuie să o acceptăm”, a declarat, marţi, directorul general al companiei Ahmad Jauhari Yahya.
La rândul său, preşedintele companiei, Tan Sri Md Nor Yusof , a spus declarat că cercetările şi „deducţiile raţionale” au condus la convingerea că nu au existat supravieţuitori în rândul celor 239 de oameni aflaţi la bordul aeronavei implicate în incidentul aviatic înregistrat la primele ore ale zilei de 8 martie.
„Ştim cum s-a întâmplat tragedia, dar nu şi de ce”, au afirmat oficialii Malaysia Airlines, adăugând că sunt pregătiţi să asigure compensaţii suplimentare rudelor pasagerilor dispăruţi în zborul MH370, în condiţiile în care operaţiunile de căutare vor continua. Până marţi, în ciuda misiunilor multinaţionale de căutare efectuate în sudul Oceanului Indian, nu a fost recuperat nici un indiciu solid cu privire la locul dispariţiei avionului.

Pentagon a trimis un vehicul subacvatic de localizare dotat cu echipamentul necesar pentru a căuta cutia neagră și epava avionului Malaysia Airlines dispărut la data de 8 martie, informează XINHUA.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby a declarat că aparatura specială va intra în misiune în cursul zilei de marți, în zona în care se presupune că aeronava s-a prăbușit în Oceanul Indian. Vehiculul subacvatic fără pilot se poate scufunda până la 5.000 de metri.

Noua analiză a datelor recepționate cu ajutorul sateliților arată că aeronava Malaysia Airlines cu zborul MH370 s-a prăbușit în zona de Sud a Oceanului Indian, a declarat, luni seara, Najib Razak, prim-ministrul malaezian.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.