ZBORUL MH370 – Au fost recepţionate posibile semnale emise de cutia neagră a avionului

O navă militară australiană a detectat, în două reprize, semnale submarine a căror caracteristica este asemănătoare cu cele transmise de „cutia neagră” a avionului MH370, a declarat, luni, Angus Houston, coordonatorul misiunilor australiene de căutare a avionului malaeyian cu zborul MH370. Poziţia în care au fost detectate semnalele este apropiată locaţiei în care o navă chineză a recepţionat semnale similare.
Semnalele au fost înregistrate pe durata a două ore şi 20 de minute, într-o primă etapă, şi pentru 13 minute, în a doua etapă, a declarat Angus Houston. Semnalele au fost transmise de la adâncimea de 4.500 de metri, sub limita de scunfudare a aparatelor de detecţie.
Oficialul australian a mai declarat că misiunile de căutare vor continua pe termen lung, chiar dacă, până în prezent, nu au fost depistate rămăşiţe ale avionului. (Xinhua)

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.