Cursanţi Confucius din România la Radio China Internaţional, 2014

9 Vizita Confucius, iulie 2014Câteva zeci de cursanţi ai Institutelor şi Claselor Confucius din România, conduşi de Prof. Univ. Dr. Song Shaofeng, au vizitat, marţi, Radio China Internaţional (RCI) şi secţia de limba română, în cadrul unui program devenit deja tradiţie în ultimii patru ani.

Ghidaţi de directorul secţiei de limbă română, Wu Min, delegaţia românească au descoperit RCI, muzeul radioului, dar şi o serie de informaţii privind istoria, evoluţia şi proiectele de dezvoltare ale instituţiei.
La rândul său, directorul adjunct al Centrului Rusia – Europa de Est, Yin Xiangfeng, a prezentat salutul conducerii radioului, oferind o serie de date privind dorinţa de cooperare pe multiple planuri cu România, apreciind efortul pe care cursanţii români îl depun pentru a învăţa limba chineză, pentru a descoperi cultura şi tradiţiile chineze.
Un moment deosebit al vizitei l-a constituit întâlnirea cursanţilor români cu membrii secţiei de limbă română, unde au avut ocazia să dialogheze în limba maternă. Fie că au discutat cu veterani sau cu mai tineri traducători chinezi, experţi în limba română, schimbul de experienţă româno-chineză, alături de impresiile acumulate, cu siguranţă, vor avea un ecou puternic peste vreme, ca parte a relaţiilor tradiţionale de prietenie dintre România şi China, ţări care, în toamna acestui an, vor marca 65 de ani de relaţii bilaterale.
Pe lângă Beijing, oaspeţii români vor vizita şi oraşele Hangzhou, Shaoxing şi Shanghai.
Sursa: Radio China Internaţional
1 Vizita Confucius, iulie 20146 Vizita Confucius, iulie 20148 Vizita Confucius, iulie 20147 Vizita Confucius, iulie 20145 Vizita Confucius, iulie 2014

Referințe >>>
Cursanţi Confucius din România în vizită la Radio China Internaţional, 2013
Cursanţi Confucius în vizită la Radio China Internaţional, 2012
Români în vizită la Radio China Internaţional, 2011

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Confucius, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.