China și Italia au semnat acorduri economice de 10 miliarde USD

Li Keqiang - Matteo Renzi, Roma, 14.10.2014Companiile chineze și italiene semnat, marți, la Roma, contracte în valoare de 10 miliarde USD, în cadrul vizitei pe care premierului Li Keqiang o efectuează în Italia. Potrivit China Daily, acordurile au fost semnate de lideri comitetului de afaceri chino-italian, fondat în urmă cu patru luni.

Premierul Li Keqiang și omologul italian Matteo Renzi, alături de alți investitori chinezi și italieni, au participat la o reuniune a comitetului care are ca ținte investiționale și de cooperare reciprocă zona tehnologică și financiară.Li Keqiang - Matteo Renzi, Roma, 14.10.2014 2Potrivit liderului chinez, sectoarele de afaceri din cele două țări sunt principala forță pe care trebuie promovată cooperarea bilaterală.
La rândul său, premierul Renzi a declarat că Italia și China se bucură de o prietenie tradițională și o bază solidă de cooperare, adăugând că Italia este dispusă să colaboreze cu China pentru a aborda provocările aduse de globalizarea economică.

Premierul Li Keqiang se află în Italia în cadrul ultimei etape a turneului euro-asiatic, după ce a efectuat vizite oficiale în Germania și Rusia. În Italia, premierul chinez va participa la reuniunii liderilor din Asia și Europa.

REFERINȚE >>>
Beijing – Moscova în 13 ore și jumătate (5.822 km)
China și Rusia consolidează parteneriatul de cooperare
China şi Rusia semnează 50 de noi acorduri de cooperare
China și Germania au semnat înțelegeri de 18,1 miliarde USD

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.