Tricolorul României a fluturat pe Marele Zid, de 1 Decembrie!

Tricolorul Romaniei pe Marele Zid, de Ziua Nationala 2014 ATricolorul şi Imnul naţional al României au răzbătut, luni, la Marele Zid chinezesc, de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, graţie unui grup de studenţi români aflaţi la studii în China.
Sub un cer senin, pe un vânt puternic şi la o temperatură de sub -2 grade Celsiusi, tinerii români s-au avântat la 70 de kilometri de capitala Beijing pentru a relua tradiţia ducerii Tricolorului românesc pe Marele Zid, cu ocazia Zilei Naţionale.
La poalele istoriei milenare chinezeşti, spre curiozitatea chinezilor şi a turiştilor străini, Tricolorul României a fost fluturat, în timp ce Imnul Naţional “Deşteaptă-te române” a fost intonat. Mai mult, pentru a marca odată în plus bucuria şi mândria de a fi român departe de ţară, cu gândul la înaintaşii, eroii şi toţi cei de acasă, a fost închinat un deget de ţuică de casă, drămuită cu grijă pentru astfel de momente, deosebite. Apoi, după rostirea gândurilor pentru prezent şi viitor, pentru ţară, un pahar de vin românesc a încheiat “mica odisee” a românilor din Beijing, pe Marele Zid, de 1 Decembrie 2014, Ziua Naţională a României.
Din China, LA MULȚI ANI ROMÂNIA!Tricolorul Romaniei pe Marele Zid, de Ziua Nationala 2014 BTricolorul Romaniei pe Marele Zid, de Ziua Nationala 2014 C

Text și imagini apărute/preluate și pe Vocea Transilvaniei, AMPress, Ziua de Constanța, Realitatea.net, Stiri Live, Știri de Buzău, Ziar.com, Ziare pe Net, Evenimente Locale, Adevărul.ro, Ournet, Astăzi.ro, Actualități.net, Ultimele Știri etc., fără acordul autorului sau menționarea sursei, cu excepția „Vocea Transilvaniei”.

REFERINȚE >>>
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tricolorul României a fluturat pe Marele Zid, de 1 Decembrie!

  1. Pingback: Imnul naţional al României şi tricolorul au ajuns tocmai pe Marele Zid al Chinei – FOTO | Evenimente Locale

  2. Pingback: Imnul naţional al României dar şi tricolorul au ajuns tocmai pe Marele Zid al Chinei - FOTO - Vocea Transilvaniei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.