XINHUA – Preşedintele român discută cu oficialii croaţi despre intrarea în spaţiul Schengen

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, şi-a exprimat, luni, la Zagreb, sprijinul pentru extinderea Uniunii Europene, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA. Aflat într-o vizită de două zile în Croaţia, Iohannis a declarat că a sprijinit iniţiativa croato-slovenă a convoca o reuniune a Consiliului European cu liderii din Europa de Sud-Est, cu scopul de a da un nou impuls procesului de extindere.

Iohannis - Grabar-Kitarovic, Zagreb 15 iunie 2015De asemenea, acesta a discutat cu preşedintele croat Kolinda Grabar-Kitarovic (foto) şi cu prim-ministrul Zoran Milanovic, cu privire la încercarea celor două ţări de a intra în spaţiul Schengen.
Grabar-Kitarovic a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că Croaţia şi România se confruntă cu aceleaşi provocări: continuarea luptei împotriva corupţiei şi crimei organizate şi consolidarea independenţei judiciare.
La rândul său, premierul Milanovic l-a informat pe Iohannis că Croaţia a planificat să prezinte cererea oficială de intrare în spaţiul Schengen la 1 iulie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.