Tianjin – A fost demarată curăţenia în urma exploziilor

Tianjin - curatarea parcului auto 1

UPDATE (24 august 2015) – Numărul victimelor a ajuns la 129, între care se regăsesc 76 pompieri și 7 polițiști. După 12 zile de la producerea incidentului, 610 persoane rămân internate în spital, 39 fiind în stare gravă. Oficialitățile chineze au anunțat că numărul celor dispăruți este de 44.

Autorităţile chineze au dispus începerea acţiunilor de curăţenie şi refacere a principalei zone afectate de exploziile înregistrate la data de 12 august, în urma cărora 114 persoane şi-au pierdut viaţa (între aceste se regăsesc câteva zeci de pompieri şi poliţişti), peste 700 au fost rănite, câteva zeci continuă să se afle spitalizate în stare gravă, iar 65 sunt date dispărute. (Foto: Xinhua, Xinhua)

După finalizarea cercetărilor, astăzi, s-a dispus demararea acţiunilor de curăţare a zonei în care a fost înregistrat impactul maxim al exploziilor şi unde peste 8.000 de autoturisme au fost distruse complet.

Viceprimarul municipiului Tianjin, He Shushan, a declarat că în depozitele implicate în incident se găseau aproximativ 40 de substanţe din 7 categori, incluzând aproape 1.300 de tone de compuşi de oxid (în principal azotat de potasiu şi azotat de amoniu), 500 de tone de materiale inflamabile (sodiu metalic și magneziu) şi 700 de tone de substanţe extrem de toxice (în special cianură de sodiu).

Potrivit presei chineze, întreaga conducere a companiei Rui Hai International Logistics Co. Ltd. din Tianjin, deţinătoarea depozitului, a fost reţinută, în prezent aflându-se în detenţie. Potrivit primelor verificări, în perioada octombrie 2014 – iunie 2015, compania a manipulat substanţe chimice periculoase fără a deţine autorizaţiile necesare.

Tianjin - curatarea parcului auto 2Tianjin - curatarea parcului auto 5Tianjin - curatarea parcului auto 4Tianjin - curatarea parcului auto 3Tianjin - Operatiunile de curatare 2Tianjin - Operatiunile de curatare 3Tianjin - Operatiunile de curatare 4Tianjin - Operatiunile de curatare 5Tianjin - Operatiunile de curatare 6Tianjin - Operatiunile de curatare 1

REFERINŢE >>>
Pagube evaluate la 1-1,5 miliarde USD, în urma exploziilor de la Tianjin
China – 44 de morţi şi 560 de răniţi în urma unei explozii, la Tianjin

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.