FOTO – În Parcul Taoranting, de Ziua Națională a Chinei

Parcul Taoranting 2O vreme superbă a fost azi, la Beijing, de Ziua Național a R.P. Chineze. Parcul Taoranting a fost și este unul din locurile preferate din capitala chineză, fost spațiu rezervat familiilor imperiale din timpul Dinastiei Qing și literaților epocii.

Parcul a cărui nume a fost dat după un poem scris de un favorit al dinastiei, Tang Bai Juyi, are o suprafață de 240.000 de metri pătrați, din care lacurile acoperă aproape o treime.
Pavilionul Taoran a fost construit în al 34 an al Împăratului Kangxi, însă pavilionul are alte câteva replici amenajate în jurul lacurilor. Parcul Taorantin este marcat de istorie și o multitudine de povești extrem de populare în Beijing, dar este totodată și un loc în care, pentru doar 2 yuani (aproximativ un leu), poți să te relaxezi o zi întreagă sau, de ce nu, să faci plimbări cu barca sau să asculți muzica trupelor de amatori.

Parcul Taoranting 1Parcul Taoranting 4Parcul Taoranting 5Parcul Taoranting 6Parcul Taoranting 7Parcul Taoranting 8Parcul Taoranting 9Parcul Taoranting 10Parcul Taoranting 13Parcul Taoranting 14Parcul Taoranting 15Parcul Taoranting 16Parcul Taoranting 18Parcul Taoranting 19Parcul Taoranting 17Parcul Taoranting 12Parcul Taoranting 11Parcul Taoranting 3

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Fotografii de poveste, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.