CONFUCIUS | 1,9 milioane de cursanţi, 500 de institute

Confucius SHA dec 2015Cele 500 de institute şi 1.000 de săli Confucius deschise de China în 134 de ţări, asigură în prezent pregătirea pentru un număr de 1,9 milioane de cursanţi la limba şi cultura chineză, s-a anunţat în cadrul celei de-A Zecea Conferinţe a Institutelor Confucius din întreaga lume desfăşurată zilele acestea la Shanghai. (Sursa: Xinhua, Radio China Internaţional)

În prezent, numărul profesorilor chinezi şi străini care activeză în cadrul institutelor şi claselor Confucius la nivel mondial a ajuns la 44.000, în timp ce numărul tipurilor de manuale redactate potrivit nevoilor de pregătire din fiecare ţară a ajuns la peste 1.200. Totodată, numărul candidaţilor la examenele pentru limba chineză a ajuns, la nivel mondial, la şase milioane.

Institutele Confucius joacă un rol tot mai important în promovarea schimburilor culturale dintre China şi ţările partenere, la conferinţa desfăşurată la Shanghai participând 2.300 de delegaţi din mediul academic, diplomatic şi cultural.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Confucius, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.