Beijingul ține sub control „codul roșu” de poluare

Poluare la Beijing 14 iunie vs 8 decembrie 2015Capitala Beijing se află, de marți, sub alertă de „cod roșu” de poluare, pentru prima dată de la instituirea sistemului de avertizare, în octombrie 2013. Valabilă timp de trei zile, până joi inclusiv, alerta include o serie de măsuri administrative impuse de autoritățile centrale chineze, cele mai importante vizând sistarea totală a activităților școlare și a două treimi din activitățile administrative.

Trebuie remarcat faptul că în urma restricțiilor de circulație și sistării/diminuării temporare a activităților economice industriale, nivelul poluării în prima zi de „cod roșu” s-a menținut în condiții decente, având în vedere perioadele din anii precedenți. Vorbim de o poluare de nivel 250-315 dintr-un maxim de 500, cu condiții de precipitații ușoare specifice iernii, fenomen care va conduce la o ameliorare vizibilă a situației. Mai mult, începând de miercuri, sunt anuțate fenomene meteorologice sub formă de vânt care, așa cum se întâmplă constant, vor reduce nivelul de poluare.

„Codul roșu” din aceste zile vizează zone din provinciile Hebei, Henan și Shandong, o zonă cu o suprafață de aproximativ 1.000 de kilometri patrați.

Cel mai ridicat nivel de poluare înregistrat în capitala Beijing din ultimii ani a fost marcat la data de 25 februarie 2014, atunci scala de măsurare arătând peste 500. Urmare a deciziilor oficiale, în februarie 2015 un număr de 36 de companii au oprit producţia, alte unităţi sistând 75% din activitate.

REFERINȚE >>>
CHINA | Industrii închise şi activităţi economice restricţionate ca urmare a poluării
Poluarea afectează din nou oraşele Chinei
66 de întreprinderi poluante din Beijing vor fi închise

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.