CHINA | Industrii închise şi activităţi economice restricţionate ca urmare a poluării

Poluare, Beijing 25.02.2014 BPe fondul smogului persistent din ultima săptămână înregistrat la Beijing, 147 de companii industriale şi-au redus sau au suspendat activitatea, ca parte a măsurilor dispuse de autorităţi pentru reducerea factorilor de poluare.
Autorităţile au iniţiat un mecanism de răspuns în lupta cu smogul ridicând, pentru prima dată, nivelul de alertă la portocaliu, al doilea cel mai înalt nivel de alertă privind poluarea aerului. În urma deciziilor, 36 de companii au oprit producţia, alte unităţi sistând 75% din activitate cu scopul de a reduce nivelul emisiilor cu 30%.Poluare, Beijing 25.02.2014 C
În Beijing, nivelul de alertă de poluare a fost marţi (imagine surprinsă la ora 09:35) de peste 400, la un maxim măsurabil de 500. Una dintre fabricile ale cărei activitate a fost limitată este Tsingdao Beer, patru din cele şase linii de producţie fiind închise pentru a respecta angajamentul de limitare a emisiilor. Producţia zilnică de bere a fost redusă cu 300-500 de tone, aproape jumătate din capacitate.
Poluarea persistentă a acoperit, marţi, şi nordul şi estul Chinei, vizibilitatea în provinciile Liaoning şi Shandong fiind de sub 50 de metri ca urmare a smogului.
Sursa: Xinhua, China Daily

Nivelul poluării la ora 20.22, în data de 25 februarie, a depăşit scala oficială de măsurare, fiind de peste 500, fenomen înregistrat în premieră la Beijing, după situaţia critică înregistrată frecvent la Shanghai. Vezi foto dreapta.

Potrivit informațiilor oficiale, ca urmare a smogului persistent, numărul vizitatorilor înregistrați la Muzeul Palatului – Orașul Interzis a fost, în ziua de marți, de numai 11.200, comparativ cu peste 40.000 în zilele normale.

După nouă zile de smog, miercuri, 26 februarie, a venit prima ploaie din acest an. Firavă , ploaia a reușit să mai alunge pătura groasă a poluării care a încremenit deasupra Beijingului.

REFERINŢE >>>
Saună şi rupere de nori la Beijing
A revenit sauna la Beijing
Parcul Ritan, un loc unde scapi de sauna din Beijing
Vreme “complicată”, la Beijing!
66 de întreprinderi poluante din Beijing vor fi închise

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.