Vreme „complicată”, la Beijing!

E vreme de saună, la Beijing. Parcă mai mult decât în alte veri, umidiatea şi poluarea fac regula în capitala chineză şi nu prea ai ce să faci. Cu o vizibilitate de maxim 100 de metri, oamenii par umbre, maşinile fantome care aleargă spre invizibilul care colorează ternul gri, apăsător, acelaşi din zori până la apusul Soarelui. Şi nu este decât începutul unei lungi veri care îşi va găsi leacul abia în septembrie – octombrie, când vine cel mai frumos anotimp la Beijing, Toamna.
Imaginile sunt făcute două zile consecutiv. Ziua senină a fost urmată de ziua tristă, de azi.
Vremea la Beijing 1Vremea la Beijing 2

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Vreme „complicată”, la Beijing!

  1. Dan Ilcus spune:

    Fain. daca ar fi asa si la Bucuresti ar fi in alt fel orasul. Ma refeream la cauze, adica la sursele poluarii. 😉 acolo-i buba 😀

  2. Dan Ilcus spune:

    uau! Intrebarea este: ce masuri iau impotriva poluarii? sunt preocupati chinezii sau beijing-ezii 🙂 de tema poluarii?

    • Dan Tomozei spune:

      Nu îţi poţi imagina câţi copaci se plantează, anual, aici, cât se spală şoselele (îţi poţi regla ceasul după maşinile care sunt ca un furnicar pe arterele principale), cât se spală inclusiv coroanele copacilor odată pe lună (nu vorbesc de insecticide împotriva ţânţarilor) etc. Problema este una veche şi persistentă. Spectacolul este total atunci când plouă iar din cer primeşti direct o apă neagră, totul devenind, până la prima spălare a drumurilor şi trotuarelor, ceva similar cu ce ştim noi … de la Copşa Mică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.