XINHUA – Coaliția de guvernământ din România s-a divizat după o lungă dispută

Partidul Național Liberal din România (PNL), a decis, marți seara, să își retragă miniștrii din guvern, anunțând despărțirea de Uniunea Social Liberală (USL), informrează agenția oficială de presă chineză XINHUA.
Miniștrii și oficialii liberali își vor depune demisiile miercuri, la prânz, potrivit președintelui PNL, Crin Antonescu.
„USL nu mai există, pentru că nu a mai avut niciun motiv de a exista”, a declarat Antonescu, la finalul reuniunii delegației permanente a partidului.
„Aceasta este o decizie care a atras un vot copleșitor, dar este o decizie care nu a fost ușor de luat, aceasta este o decizie care nu a fost dorită, este o decizie pe care am încercat să o evităm”, a declarat liderul PNL în cadrul unei conferințe de presă ținută la Palatul Parlamentului.
„Am găsit că este cinstit, corect, să nu prelungim un festival al ipocriziei și să avem curajul de a recunoaște ceea ce este cel mai sigur adevăr și anume că Uniunea Social Liberală nu mai există, pentru că nu mai avea sens să existe”, a adaugat acesta.
Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal și Partidul Conservator au format Uniunea Social Liberală la începutul anului 2011, pentru a contracara coaliția de guvernământ condusă atunci de Partidul Liberal Democrat.
Primul cabinet USL a fost învestit în mai 2012, după o moțiune de cenzură, iar în decembrie același an USL a câștigat o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare din România.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.