Lucrarea “Statul în secolul XXI – Modelul chinez” a fost lansată la Sibiu

image“Statul în secolul XXI – Modelul chinez”, semnat de Dan Tomozei, primul volum al noii colecții Corint Istorie Autori români, a fost lansat luni în cadrul unei conferințe organizate la Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Lucrarea pornește de la mentalitatea și valorile generale ale societății chineze antice și urmează traseul acesteia până în perioada modernității marcate de tradiționalism, de respectul pentru istorie, ierarhie și meritocrație, alături de un amestec de legende și superstiții.

Prof. Univ. Dr. Manuel Guțan, specialist în Drept comparat, a declarat în fața auditoriului că noua lucrare reprezintă o fascinantă incursiune în trecutul și actualitatea Chinei, o țară care „merită mai multă atenție, o mai profundă cercetare dar și un loc mai important în atenția și imaginea întregii lumi”. Potrivit acestuia, autorul volumului aduce în atenția cititorilor o nouă și complexă imagine a Chinei, desprinsă de șabloanele și modelele occidentale, experiența acumulată în China imprimând „un ton ferm, pe alocuri critic la adresa României din perspectiva relațiilor prezente cu marea țară asiatică”.

La evenimentul de la Sibiu au participat profesori, reprezentanți ai aministrației locale, studenți, membri ai comunității de chinezi, reprezentanți ai Institutului Confucius Sibiu dar și oaspeți din Republica Moldova.

Următoarea conferință și prezntare a volumului „Statul în secolul XXI – Modelul chinez” va avea loc miercuri, la Craiova, cu începere de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru şi Artistia Aman”.

imageimageimageimageimage
REFERINȚE >>>
Conferinţa şi Lansarea de carte “Statul în secolul XXI – Modelul chinez”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Cărţile mele, China, Înţelege China, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Lucrarea “Statul în secolul XXI – Modelul chinez” a fost lansată la Sibiu

  1. Pingback: Statul In Secolul Xxi. Modelul Chinez - Dan Tomozei - Info Cartea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.