PARLAMENTARE 2016 – Prezență redusă la secțiile de votare din R.P. Chineză

imageNumărul provizoriu al românilor cu drept de vot din R.P. Chineză care s-au prezentat duminică la vot, pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, este de 126. Au fost înregistrate 33 de voturi peste prezența de la alegerile generale din 2012 și un total apropiat de datele referendumului de demitere a președintelui din același an, însă la mare distanță de turul doi al prezidențialelor din 2014 (grafic sus).

Datele prezentate de Biroul Electoral Central arată că cei mai mulți români s-au prezentat la vot în secția organizată la Ambasada României din Beijing (58), fiind urmați de cei care s-au prezentat la Hong Kong (36) și Shanghai (32). Comparativ cu turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014 datele sunt sensibil diferite, în condițiile în care, în urmă cu doi ani, la Beijing s-au prezentat 160 de alegători, la Shanghai 210, iar la Hong Kong 108.

Datele prezentate de platforma online Hartă Prezență Vot – Alegeri Parlamentare 2016, valabile pentru zona Asia-Pacific, arată un interes mai ridicat pentru parlamentarele de duminică din partea românilor din Australia (365), urmați de cei din China (126), Federația Rusă (83) și Japonia (73). (vezi jos, date provizorii)

imageimage

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2016, Analize - Comentarii, De departe ... România, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.