Minusculul discurs al președintelui, de Ziua Micii Uniri

Klaus IohannisUn om blocat în strâmtoarea îngustelor limite intelectuale, lipsit de imaginația și capacitatea motrice de a schimba ritmul abrupt și greoi, a vorbit din nou cu ură, scrâșnind haotic, având pretenția că se adresează unei țări întregi. Efemerul președinte, aidoma unui pește pierdut în oceanul planetar, a descoperit plăcerea de a izbi în peretele acvariului social generând ecou doar în sufletele pereche.

Din pereții Palatului Cotroceni, fantoma urii și imposturii otrăvește sufletul locatarului, din nefericire similar cu reprezentarea României … președintele.

Necunoscător al istoriei României, lipsit de elementarele lecturi pe genunchi, președintele a vorbit despre momentul 24 ianuarie 1859 explodând devastator sentimentul ridicolului. Președintele a suprapus pagini de istorie, a confundat realități și personalități, amestecând într-un terci în care a vorbit despre corupție, când toate evenimentele din jurul lui Cuza au fost dominate de corupție, potrivit intereselor din zilele noastre, dorind să confirme că românii și liderii sunt aceiași, în orice secol privim. Asta când tocmai el, președintele, este actor în acțiuni de corupție dovedite de Justiție!

Oameni cu pretenții, universitari, academicieni, valorizează discursul urii, segregării și imposturii, al confuziei planurilor și realităților istorice, promovat într-un moment de rememorare istorică, în unghiuri care se închid la zero grade. Ei contribuie bezmetic la zdrobirea fărâmei de speranță pentru normalitatea din sufletul tinerilor lipsiți de repere, sufocând românul dominat de iertarea și uitarea care îl face atât de vulnerabil și prost în fața celor imuabili.

Bezna dominată de ură și nevoia de revanșă nu mai poate fi străbătută de licărul palid al normalului, gândirea președintelui este acaparată de azimutul dezastrului „bine făcut”, fixat sub asediul celor care nu văd România dincolo de discursuri și acțiuni afectate de putregaiul corupției care siluiește o istorie, o țară.

Pentru posteritate, celor care mai gândesc și caută să se informeze înainte de a emite judecăți de valoare, găsesc relevantă cunoașterea mesajului lecturat elementar-școlărește, de președintele Iohannis. Ieri, am avut o nouă dovadă a unei mentalități ingrate, înguste, limitate, retrograde, ipocrite, promovate de la cea mai înaltă tribună a țării! AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.