Preşedintele încalcă şi instigă la nerespectarea legii. Soluţii?

Iohannis demisia_DanTomozeiRO_2016.02.25Instigator, calomniator, abuzator de lege etc. În faţa unui nou preşedinte care înţelege democraţia exclusiv prin opacitatea propriilor limite dictatoriale, singurul care poate să reacţioneze este Parlamentul. La rândul său, Procurorul General al României ar trebui să intervină şi să ceară moderarea preşedintelui. Totuşi, cum să poţi acţiona cu articolul de lege în faţa unui om obişnuit să trăiască şi să tragă beneficii din acţiuni infracţionale*?

Pentru cei care nu au timp să gândească, pentru că se grăbesc să judece, citiți!

Proiectul Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

Proiectul Ordonanței de urgență privind grațierea unor pedepse

Acum … Pun răul înainte şi iau în calcul o nouă cădere a unui guvern PSD, ca urmare a manipulării şi implicării forţelor din umbră. Iau în calcul inclusiv exacerbarea acţiunilor de stradă la Bucureşti, pe fondul incapacităţii dovedite a PSD de a reacţiona decisiv în momente politice cheie. În aceste condiţii, când un preşedinte devenit minoritar în susţinerea publică reintră în logica abuzului şi sfidării democraţiei … are majoritatea poporului român o problemă cu acest posibil scenariu?

Comportamentul preşedintelui de la Bucureşti, acţiunile intrate în accelerare în ultimele luni, confirmă o schizofrenie socială, incapacitatea de a vedea lumea altfel decât o poate imagina. În aceste condiţii, bolnavul reclamă tratament politic şi eventual o izolare preventivă, dar … are România mecanismele necesare şi mature pentru a reacţiona în faţa acestei situaţii?

Preşedintele jumătate om, jumătate dominat de cecitate în faţa legii, călare pe o masă de manevră desprinsă de realitatea românească, este dedicat în totalitate propriilor obsesii de putere, limitate la nivelul mentalităţii de primar. După ce la Sibiu a dictat de unul singur, caută să transforme pe măsură şi decizia la nivel naţional. Acceptă Parlamentul transformarea României în republică prezidenţială în afara literei Constituţiei?

Masele de manevră pe care se lasă purtat preşedintele cu comportament de baron local, dincolo de convingerile puţine dar ferme, sunt dominate de o ură viscerală nu doar la adresa PSD, ALDE, ci şi la adresa a tot ce ţine de „ciuma roşie”. Dacă nu eşti cu Iohannis, eşti comunist, eşti bolşevic, eşti condamnat!

Oamenii care susţin abuzul legii, încurajaţi de preşedinte, sunt noua formă a menifestării anti-sociale. Ura şi intoleranţa faţă de tot ce nu este egal cu limitele similare unei noi dictaturi a minorităţii reprezintă o formă de exprimare a globalizării, în care mutanţii agresivi sunt capabili de orice, după ce au fost crescuţi în lipsa limitelor şi regulilor. Este capabil statul român să se protejeze în faţa acestei forme de agresiune, un amestec extern-intern, similară cu cea din 1989?

* Klaus Werner Iohannis este subiectul unor sentinţe definitive privind fals, uz de fals, primire de foloase necuvenite. Tribunalul Brașov, 16.05.2014 – „… Constată nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucșa Radu Gabriel, încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători. Dispune rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâţilor Baştea Ioan, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B9,10 şi 11 asupra imobilului de la A+ 1. (…) Obligă intimaţii Baştea Rodica în calitate de moştenitor al intimatului Baştea Ion, Lăzurcă Georgeta, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner să plătească apelanţilor – reclamanţi Oargă Ana, Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta suma de 4855,1 lei iar apelantului – intervenient Marinescu Marius Albin suma de 5,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2016, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.