Elefantul instigator zdrobeşte democraţia!

Elefantul instigatorDupă mesajul prezentat marți în Parlamentul de la Bucureşti, în care a continuat aria calomniei, ipocriziei şi instigărilor sociale, Preşedintele Klaus Iohannis şi-a adjudecat şi Parlamentul. Evident, deocamdată este doar o preluare de imagine, însă asta contează enorm pentru strada care refuză să gândească, sprijinită puternic de o mass-media românească la limita criminalităţii. Prin urmare, cu un preşedinte dispus la orice pentru a-şi satisface obsesiile bolnave de putere, cu instituţii ale statului care s-au raliat obsesiei, cu o presă dornică de sânge cu orice chip, ordinea de drept şi democraţia sunt grav ameninţate în România!

O ţară întreagă, inclusiv PSD, este de acord că adoptarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale a fost produsă în cadrul unor succesiuni de erori de calcul, mai ales de comunicare. Dacă există un elefant în actuala guvernare acela respiră în modul de gândire şi comunicare precare, deconectate de la realităţile şi pretenţiile volatile ale acestor vremuri. În spaţiul public, vinovat pentru asta este Liviu Dragnea, la fel cum se acreditează ideea că de pierdut pierde PSD, iar prin efect de domino (imagine, economie, relaţii externe) România. Nu ştiu, este prematur de observat! Însă, cert este că şi acestă direcţie de presiune publică în spaţiul comunicării face parte din meniul manipulărilor începutului de an 2017.

Dragnea şi eroarea de calcul despre guvernare!

Retragerea lui Dragnea din prima linie a PSD, adaptarea la realitatea socială obiectivă şi transformarea profundă a modului de comunicare, pot reprezenta ultimele speranţe pentru existenţa acestui partid. Cu o ură socială cultivată de adversarii politici şi instituţionali, cu o bază electorală aflată în ultimii ani de existenţă biologică, PSD pare să fie în situaţia dinozaurilor care nu au simţit că urmează cataclismul.

La fel cum în 1989 România a fost predată fără luptă intereselor străine, şi în aceste zile se duce o bătălie pentru o nouă preluare totală a mecanismelor de decizie de la Bucureşti. S-a reuşit după „Colectiv”, în aceleaşi condiţii: o masă infimă de oameni în stradă, o majoritate parlamentară care a renunţat să guverneze din teamă, trădată de impostorii aflaţi în propria echipă.

 Drepturile şi libertăţile tale au fost plătite cu ţara asta, tinere!

De 27 de ani România se prăbuşeşte, nicidecum nu construieşte, nu se întăreşte, în ciuda datelor statistice care arată un PIB în creştere, un venit pe cap de locuitor mai mare. Datele sunt însă false, iar asta o ştiu toţi cei care vor să vadă şi să cuprindă adevărul. Nu poţi acumula fără să construieşti, iar România a demolat şi demolează tot! Laşitatea şi teama, impostura şi trătarea liderilor români din toată această perioadă reprezintă foaia de turnesol a unei epoci dominate de ruşine şi decădere.

România a ajuns la maturitatea fizică a generaţiilor care nu au cunoscut privaţiunile şi greutăţile perioadei comuniste, însă, în anul 2017, tinerii născuţi şi crescuţi în libertate demonstrează calităţi de autentică dictatură, aroganţă la limina criminalităţii. Am mai spus, această vină o poartă părinţii noştri, şcoala care a ajuns să abordeze educaţia şi literatura la nivel de sms, biserica devenită omniprezentă ca absolut orice afacere pe termen scurt. Ce va fi mâine, peste alţi 27 de ani, mai contează?

Cioloș, ipocrizie în stare tehnocrată!

În lipsa educaţiei, ceea ce se întâmplă este firesc, cu atât mai mult cu cât falşii lideri de opinie ai societăţii civile sunt principali actori în spectacolul devalizării şi trădării României. Priviţii pe Liiceanu şi Pleşu, oameni care au predat lecţia scăldatului în relaţia cu bunurile statului, apoi cu liderii distructivi, contribuind la prăbuşirea valorilor. Moral şi uman, împreună cei doi reprezintă suma valorilor egală cu zero. Dar, pentru că au şi ei lumea lor, încă sunt valorizaţi în beneficiul celor care demolează, nicidecum nu acumulează. Dacă au tăcut mizerabil în dictatură, simt nevoia să vorbească despre moralitate susţinând fie un Băsescu, fie un Iohannis!

Naivitatea celor care au fost zilele acestea în stradă, este o nouă exploatare similară celor care au fost tineri în anii 90, care cu aceeaşi naivă sinceritate au crezut că pot schimba România.

Preşedintele încalcă şi instigă la nerespectarea legii. Soluţii?

În fond, noile generaţii nu doresc decât să fie conduse, chiar şi de un elefant autist la normalitate, la democraţie, la dialog şi întreg. Câtă vreme PSD este incapabil să înţeleagă asta şi să facă ceea ce trebuie, iar alternativa este Iohannis şi şleahta de trădători de ţară, tot ce îmi rămâne de făcut este un sincer şi lipsit de patimă: ADIO!

Cu masele şi prostia este imposibil să lupţi, iar istoria aparține mereu celor curajoși, niciodată fricoșilor, lașilor, trădătorilor!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.