Vasilică Constantinescu validat pentru funcția de ambasador al României în R.P. Chineză

Vasilica Basil CONSTANTINESCUComisiile pentru politică externă ale Parlamentului României au audiat şi avizat marţi, favorabil, candidatura lui Vasilică Constantinescu (foto) pentru funcţia de Ambasador al României în Republica Populară Chineză şi republica Mongolia.

Diplomat cu aproape 20 de ani de experienţă în cadrul Ministerului român de Externe, Vasilică Constantinescu urmează să preia funcţia de ambasador la Beijing după ce, în ultimii ani, a fost adjunct al şefului misiunii Uniunii Europene pe lângă Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), biroul din Jakarta (Indonezia), ţară în care a activat şi în zona economică privată.

Tot marţi, au fost avizate propunerile pentru funcţiile de ambasadori ai României a candidaţilor: Dan Stoenescu în Republica Tunisiană; Sorin Vasile Moldovan în Republica Turkmenistan; Bogdan Badea în Regatul Thailandei şi Republica Democrată Laos; Cezar-Manole Armeanu în Republica Kazahstan, Republica Kârgâzstan şi Republica Tadjikistan; Florin Marius Tacu în Republica Singapore.
(Sursa: Senatul României)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ASEAN, China, De departe ... România, România, România - China. Salvează legătura permanentă.