China va construi 136 de aeroporturi până în 2025

China - evolutie aeroporturi 2015-2025Autorităţile chineze au anunţat că intenţionează să construiască 136 de noi aeroporturi până în 2025. Una dintre noile contrucţii va fi operaţionalizată la Beijing şi va fi conectată la trei autostrăzi, o cale ferată urbană şi o zonă de dezvoltare economică.

Începând din 2008, China a demarat un proces accelerat de dezvoltare a aeroporturilor, pentru a utiliza resursele financiare şi materiale excedentare în creştere în perioada criza financiare globale. În plin proces de îmbunătăţire a serviciilor interne, actualele aeroporturi din China sunt departe de a fi adecvate, fiind amplasate neuniform pe teritoriul ţării.

Potrivit Comisiei naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă şi Administraţiei Aviaţiei Civile din China, se urmăreşte dezvoltarea unui complex aeroportuar de clasă mondială, care să devină nod de transport internaţional şi regional.

Până la sfârşitul anului 2015, China dispunea de 207 aeroporturi civile, urmând să ajungă la aproximativ 260, până în 2020. În 2015, aeroporturile din China au fost tranzitate de 910 milioane de pasageri, fiind estimate 1,5 miliarde în 2020 şi 2,2 miliarde în 2025.

Noul aeroport din BeijingUnul dintre viitoarele noi aeroporturi din China va fi inaugurat în septembrie 2019 la Beijing, în districtul Daxing. Aeroportul va fi conectat la trei autostrăzi, una dintre acestea construită de la zero şi care va fi legată de zona sudică a capitalei chineze. De asemenea, proiectul viitorului aeroport include conectarea la traficul feroviar urban de tranzit.
Aprobate la sfârşitul anului 2012 şi demarate în decembrie 2014, lucrările sunt parte a eforturilor de dezvoltare a suburbiilor sudice ale Beijingului, proiectul noului aeroport fiind legat de dezvoltarea economică a zonei pentru care sunt prevăzute investiţii de 84 miliarde yuani (13,39 miliarde USD).

După finalizare, noul aeroport (al treilea al Beijingului) va prelua o parte din traficul „Beijing Capital International Airport”, în prezent al doilea cel mai aglomerat din lume, după numărul de pasageri (94,3 milioane în 2016).Noul aeroport din Beijing 3

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.