Ambasadorul Xu Feihong primit la Senatul României

Cristian Dumitrescu - Xu FeihongPreşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senator Cristian Dumitrescu, a avut miercuri o întâlnire cu E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București. În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii asupra stadiului actual de dezvoltare a relaţiilor bilaterale politice, parlamentare, economice şi culturale, precum şi asupra posibilităţilor de intensificare permanentă a acestora. (Sursa: Senatul României)

Cei doi interlocutori au realizat o trecere în revistă a situaţiei politice internaţionale şi a oportunităţilor de susţinere reciprocă în cadrul organismelor internaţionale, pentru instaurarea unui climat de stabilitate şi pace la nivel mondial.
S-a subliniat interesul pe care ambele părţi îl manifestă pentru concretizarea unor proiecte de cooperare economică în domenii importante pentru dezvoltarea naţională a celor două state.
Au fost, de asemenea, convenite detaliile vizitei oficiale pe care o va efectua în România, domnul Pan Yunhe, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, în fruntea unei delegaţii a Comisiei.
În încheiere, s-a reafirmat o dată în plus dorinţa reciprocă de a susţine, în continuare, o cât mai strânsă colaborare pe toate planurile.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.