“Bacalaureat” de Cristian Mungiu în cinematografele din Beijing

Bacalaureat Cristian MungiuFilmul „Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu va rula începând de mâine în cinematografele din capitala Chinei, în cadrul Festivalului International de Film de la Beijing, inclus la rândul său în Anului cooperărilor în domeniul mass-media China-Europa Centrală şi de Est.

Potrivit organizatorilor, „Bacalaureat” va putea fi urmărit la Beijing în zilele de 19 aprilie/ora 20:45 – UME Huaxing/sala 6, 20 aprilie/ora 20:45 – CGV Xingxing (Yitigang)/sala 6, 21 aprilie/ora 20:45 – UME Huaxing/sala 9, 22 aprilie/ora 15:45 – Yaolai Chenglong – Jackie Chan Cinema/sala 16, 23 aprilie/ora 18:30 – Lumi’ai Changying Tianjie/sala 3.

Sinopsis
Cunoscut în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie„, este povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui, în contextul societăţii româneşti de astăzi.
Romeo stă îngândurat în faţa ferestrei deschise, ascultând trenurile care trec în depărtare. Se lasă seara, iar Romeo se întreabă ce să-i spună Elizei. De o vreme, îşi simte vârsta ca pe o povară şi îşi găseşte tot mai greu cuvintele, ca părinte. Se simte oboist, iar viaţa arată cu totul altfel decât şi-o închipuia pe când era tânăr.
Romeo Aldea este doctor într-un mic oraş de provincie. Şi-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că, odată ce va termina liceul, va pleca să studieze şi poate să se şi stabilească în străinătate.
Planul lui e pe cale să se împlinească. Eliza tocmai a primit o bursă de studii în psihologie, în Anglia. Mai trebuie doar să ia bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă bună cum este ea. În preziua primului examen scris, un incident iscat pe nepusă masă pune dintr-o dată în pericol planurile de viitor ale lui Romeo. Acum trebuie să ia o decizie. Situaţia poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei prin educaţie.
Rolurile principale din “Bacalaureat” sunt interpretate de Maria Drăguş, Adrian Titieni, Vlad Ivanov.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.