Ești pregătit de război?

convoi militar in romaniaO întrebare simplă, tot mai justificată privind mișcările de trupe americane sub acoperire NATO. Totul devine „firesc” în ultima perioadă în țările estice UE, sub justificarea exercițiilor militare multinaționale de pregătire. Ești pregătit de război? Un război care nu este al României, dar care ar putea afecta și teritoriul țării noastre? Un război pe care în mod cert nu Federația Rusă îl dorește, dar în care nu va avea rețineri să intre dacă va fi provocată. Apoi, mai este zona Asia-Pacific unde a fost deja ridicată protecția de pe butonul primei șarje împotriva Coreei de Nord, situație care va afecta grav statutul și interesele regionale chineze. Întreb, ești pregătit de război?

Lumea a accelerat nebunia odată cu preluarea inițiativei războiului de către administrația Trump. Siria a fost bombardată la fel cum a fost bombardată Serbia: în urma unei campanii mediatice. Vinovăția atacului chimic de la începutul acestei luni nu a trebuit să fie verificată, probată. A fost motivația perfectă pentru a constata că imprevizibilul a ajuns la butoanele lumii, la fel cum DNA sub Codruța Covesi nu are nevoie decât de suspiciuni rezonabile pentru a te trimite după gratii câteva luni, chiar și nevinovat.

Nu am deloc liniște privind liderii României de azi. Se manifestă inconștient, sunt lipsiți de reacții potrivite și la timp, țara fiind lăsată în voia soartei decise de alții, nicidecum de români, după voința și nevoile românilor. În aceste condiții, ești pregătit de război?

Marian DragulescuȘi, în nebunia asta, Marian Drăgulescu, veteranul gimnasticii românești, europene și mondiale, mai câștigă un aur (sol), ca o dovadă că TOT ÎNAINTE erau lucrurile mai bine făcute. Marian Drăgulescu a repus Imnul și România pe harta Europei, cu mândrie. Doar el singur! La 37 de ani cine și ce să-l mai învețe în sportul pe care în practică și în somn? Mulțumim, Marian, pentru cele 30 de medalii aduse României, a zecea de aur!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.