Reprezentanţii Comisiilor de Politică Externă România-China s-au întâlnit la Bucureşti

1 VizitaMembrii Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, condusă de senatorul Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei, au avut luni, la Bucureşti, o întâlnire cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC), condusă de Pan Yunhe, preşedintele Comisiei.

În cadrul convorbirilor, ambele părţi au apreciat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale, în cadrul tradiţionalei prietenii care leagă cele două popoare, dialogul politic fiind întemeiat pe Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare – obiectiv înscris în Programul de guvernare. În acelaşi timp, ambele părţi au remarcat marele potenţial pe care cele două state îl deţin şi datoria de a explora şi dezvolta acest potenţial şi în viitor, pe principiul win-win, în toate domeniile şi la toate nivelurile.

Iniţiativele chineze „O centură, un drum” şi formatul de colaborare “16+1” Europa Centrală şi de Est – China reprezintă o posibilitate de cooperare nu doar în plan economic, ci şi în domeniul educaţiei, ştiinţei şi tehnologiei.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a CCPPC, Pan Yunhe, a adresat senatorului Cristian Dumitrescu invitaţia de a efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

La eveniment a fost present, de asemenea, E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.
Sursa: Senatul României

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Europa, Europa - Asia, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.