Ziua Universală a Iei celebrată la ICR Beijing

IMG_0586 copyZiua Universală a Iei a fost celebrată, sâmbătă, la Institutul Cultural Român de la Beijing, în cadrul evenimentului intitulat „Ia, tezaur strămoșesc”. În cadrul unei expoziții de costume tradiționale românești, purtând ii din diferite zone ale României, prietenii chinezi ai institutului au recitat versuri eminesciene și au susținut un moment folcloric.

În fiecare an, la 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei, bluza tradițională românească fiind un simbol internațional al culturii române și o piesă emblematică a costumului popular național românesc. De-a lungul timpului, finețea materialelor folosite, armonia cromatică, dar și croiul pieselor de port românesc, țesute, croite și brodate în casă au fost apreciate de reginele României, Elisabeta și Maria, dar și de aristocrația feminină a timpului, care au purtat cu mândrie costumul popular în diferite momente. (Agerpres)

Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 2 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 3 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 4 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 5 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 6 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 7 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 8 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 9 Ziua Universala a Iei celebrata la ICR Beijing 2017_dantomozeiRO 10

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.