De ce protestele din România nu sunt despre România!

Reluarea plimbărilor de stradă cu pretenția unor acțiuni mobilizatoare în numele Democrației vine să verifice o serie de realități românești, est-europene și globale.
În plan intern, plimbările de duminică seara confirmă incapacitatea de acțiune politică a actualei opoziții, o incapacitate similară impotenței. În plan global,  plimbările vin să confirme că România se aliniază crizei social-politice similare unei schimbări de paradigmă decizională. Cred că în această realitate, singurele care vor rezista vor fi țările în care guvernările se vor dovedi puternice și conectate la masele electorale capabile să facă diferența între realitatea şi nevoile interne, și manipularea-presiunile externe.
Totuși, pe fondul schimbărilor de generații, în 20-30 de ani, la nivel global vor mai funcționa în actuala formulă de auto-guvernare un număr infim de state, restul urmând să devină componente ale unui conglomerat haotic, fără conştiinţă şi istorie. Asta în ciuda evoluției tehnologice care va face omul să gândescă tot mai mult în termeni virtuali şi tot mai puţin în termeni reali.

Revenind la evenimentele de duminică din România, se observă cu uşurinţă tentativa de regrupare a forţelor din iarna acestui an mobilizate „spontan” de Ordonanţa 13. Forţele sunt puține, la fel și ideile pe care le promovează, speculând incapacitatea de comunicare și acțiune logică a majorității PSD-ALDE.

Să protestaţi, să nu gândiţi prea mult!

Chiar și așa, protestele din România nu sunt despre România, chiar dacă în stradă sunt români.

1. Pentru că cei care au ieșit în stradă protestează și resping măsuri care în final fac bine României, în zona economică şi a justiţiei. Prin urmare, conştient sau nu, cei din stradă susțin interese străine și pe cei care, sub diverse forme, abuzează de autoritatea și resursele României.

2. Pentru că, fie Președintele Iohannis, fie PNL, USR, PMP și toate grupările care au anunțat  susținerea protestelor, s-au dovedit mai loiali intereselor străine în România, nicidecum intereselor româneşti.

3. Pentru că prin simplul refuz de a accepta regimul democratic, în care minoritatea se supune majorităţii, participanţii, în frunte cu liderii opoziţiei parlamentare, se fac vinovaţi de încălcarea statului de drept!

Dacă PNL, în calitate de partid de opoziţie, a ajuns să îşi clameze impotenţa politică în stradă, situaţia este mai gravă decât o putem imagina. Vorbim de lipsa unei alternative politice reale! Alături de impotenţă, PNL a adăugat în 2017 şi calitatea de partid anarhist, ceea ce îl face egal cu USR, o grupare de specialişti în orice, mai puţin în respectarea Constituţiei şi legilor României.

Guvernarea PSD-ALDE se erodează cu precădere pe fondul incapacităţii de decizie, nicidecum pentru că nu caută soluţii pentru România şi pentru români, ceea ce nu se poate spune, sub nicio formă, dacă privim spre actualul Preşedinte, fostul guvern Cioloş sau opoziţia PNL-USR-PMP. Chiar şi aşa, într-un stat democratic, singurele care pot conduce la formarea unui guvern sunt alegerile, nicidecum strada sau o minoritate gălăgioasă, lipsită de preocupări decente sau grijă faţă de România.

Pentru că nu este deloc firesc să îţi înjuri ţara doar pentru a arătat că prostia ucide încet dar sigur România!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la De ce protestele din România nu sunt despre România!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.