Chinezii cuceriți de ritmurile ansamblului „Plai de Dor” din Mioveni

Să încălzești sufletele spectatorilor care sfidează temperaturi apropiate de zero grade Celsius, să îi faci să se prindă în ritmurile pline de viață și rost românești, iată ce înseamnă să faci o spectaculoasă imagine României în China, aici unde publicul este educat într-o cu totul altă cultură, într-un cu totul alt tip de contact social. Meritul acestui succes aparține în integralitate membrilor ansamblului „Plai de Dor” din Mioveni, prezenți în aceste zile la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional al Culturilor al districtului Chaoyang din capitala Beijing, district care are o populație de peste 3,5 milioane de locuitori.

Așa cum am arătat, primul contact cu publicul chinez a avut loc sâmbătă la orele amiezii, în spațiul amenajat în uriașul Parc Internațional al districtului Chaoyang, în fața a peste 1.000 de spectatori care au sfidat temperaturile scăzute, și nu au avut pentru ce să regrete. Artiștii ansamblului „Plai de Dor” au furnizat o imagine spectaculoasă României, melodiile interpretate la nai, apoi muzica și dansurile determinâd publicul să se lase cuprins de ritmuri.

Mai mult, la finalul reprezentanțiilor, publicul chinez a luat cu asalt zona destinată artiștilor, dorind să schimbe impresii și să se fotografieze cu cei veniți de departe din țara prietenă România, acolo unde Primăria Mioveni și primarul Ion Georgescu – un cunoscut în mediile de cooperare culturală și economică din China, construiesc punți de reprezentare și prietenie cu rezonanță până în Asia.

Pentru a completa evenimentele dedicate Centenarului României, Ansamblul „Plai de Dor” împreună cu delegația Primăriei din Mioveni vor prezenta bogăția tradițiilor românești diplomaților acreditați în China, în cadrul unui eveniment programat luni, la Ambasada României din Beijing.

La evenimentul de tradiție din capitala Chinei, ocazionat de Anul Nou chinezesc – Festivalul Primăverii, anul acesta au fost invitate, alături de țara gazdă, trupe artistice din România, Marea Britanie, Belgia, Bulgaria, Grecia, Polonia. Festivalului Internațional al Cultural al districtului Chaoyang ediția 2018 se desfășoară în perioada 16-21 februarie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.