Ia românească prezentată la ICR Beijing

Ziua Universală a Iei a fost marcată, luni, la Institutul Cultural Român din Beijing, în cadrul unui eveniment la care au fost invitaţi elevi ai şcolilor din districtul Chaoyang al capitalei Chinei.

Evenimentul a fost organizat în avans cu câteva zile pentru ca angajaţii institutului să celebreze alături de copii chinezi Festivalul Duanwu – al bărcilor dragon, sărbătoare milenară dedicată familiei şi respectului pentru natură și înaintaşi.

Informaţiile oferite de directorului institulului, Constantin Lupeanu, de referent principal Elena Racu, au fost completate cu experiența personală acumulată în România de vicepreşedintele Asociaţiei de Prietenie China-România, Wang Tieshan, care vreme de mai mulţi ani a fost Consul General al R.P. Chineze la Constanța.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită de românii din întreaga lume la data de 24 iunie, de Sânziene, prima acţiune fiind organizată în anul 2013.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.