China și România au semnat un memorandum de cooperare în domeniul transporturilor şi infrastructurii

Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din R. P. Chineză au semnat sâmbătă, la Sofia, în marja Summitului “16+1”, un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii. Documentul a fost semnat de ministrul român al Transporturilor, Lucian Şova (foto stânga), şi de președintele Comisiei chineze, He Lifeng (foto centru). (Foto: mt.gov.ro)

Potrivit Guvernului României, Memorandumul reflectă “interesul comun și ferm al celor două părți pentru aprofundarea şi diversificarea colaborării bilaterale în două sectoare cu importanță majoră pentru dezvoltarea economică, precum transporturile şi infrastructura”. Mai mult, documentul “va întări cadrul şi premisele implicării Chinei în materializarea unor proiecte românești în cele două domenii, a căror dezvoltare constituie o prioritate pentru partea română”.

Potrivit autorităților române, înțelegere se înscrie pe linia demersurilor guvernului de la București care urmăresc consolidarea cooperării pragmatice cu China, obiectiv distinct al componentei de politică externă a Programului de guvernare 2018-2020.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, Sofia 2018, EU Centrală şi de Est, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.