Dragnea a demisionat …

… să pregătim petrecerea, să nu ne ia prin surprindere momentul! În fond, PSD este partidul care a preluat cultura şi modelul Partidului Comunist Român privind sacrificarea liderilor. Este adevărat că după trădare, numai Ceauşescu a fost omorât. Apoi, lucrurile au stat tot mai bine … Adrian Năstase a ajuns în puşcărie (probe zero la dosar!), Victor Ponta a fost asediat cu dosare DNA fără probe şi a cedat şantajului, Liviu Dragnea a intrat adânc pe „culoarul justiţiei, fiind cu un pas în urma lui Năstase (nu mai contează lipsa de probe!). Nimic despre Ion Iliescu şi președintele de o noapte Mircea Geoană, pentru că amândoi fac parte din alte dimensiuni, evident diferite.

PSD-ul, aidoma PCR-ului cu peste patru milioane de membri cotizanţi, are vocația trădării. Prin urmare, putem considera deja că Dragnea a demisionat! Astăzi, Victor Stănculescu din decembrie ’89 poartă fustă și este unica deținătoare a cheii de la seiful în care a fost îmbălsămat blestemul adevărului în România.
Ați ghicit! Gabriela Firea-Pandele a preluat rolul de Iudă, ceva mai isterică și de nestăvilit în avalanșa de impostură. Luminile camerelor și studiourilor de televiziune i-au activat cataracta politică, evoluând galopant spre sinucidere: cine vrea să fie unealtă, unealtă moare. Degeaba are doctorat!

Este ușor de observat că războiul Firea-Dragnea se duce în sistem „la perete”. Firea se ceartă de una singură și asta îi alimentează frustrarea, ura și lipsa de realism.

La fel de ușor de observat este că nimeni cu greutate din PSD nu face un pas, nici spre Dragnea, nici spre Firea. Aici, fie se confirmă varianta cu „dictatorul” Dragnea, fie mai degrabă varianta partidului care își devorează liderii (am exprimat mai sus). Personal, opinez că ne află în fața celei de-a doua variante. Deși …

În absolut toate războaiele în care a fost atras și s-a implicat, Liviu Dragnea a adoptat tehnica „orașului părăsit”, folosită cu succes în antichitate de chinezi. Pericolele iminente și amenințările uriașe sunt tratate cu seninătate, cu dispreț chiar, atitudine care descurajează. Dar, în cadrul luptelor politice din România nu există nici tehnici, nici tactici, avem doar ură, o ură care îmbolnăveşte.

Ura oarbă, viscerală, asigură unicul resort pentru acțiunile care se dovedesc nu doar iraţionale, dar şi sinucigaşe. Asta este mişcarea adoptată de madam Firea-Pandele, într-atât de experimentată şi de suficientă încât să nu înţeleagă că războiul ei este unul personal, dar din care nu va extrage niciun câştig. De asta se vor ocupa toţi cei care privesc acum de pe margine: adversarii PSD (din interiorul partidului, din interiorul şi exteriorul ţării).

Dragnea a demisionat! Nu este o predicţie, este o realitate confirmată de istoria PSD: când un lider este lăsat singur, prăbuşirea este asigurată de mărimea distanţei dintre „boierii” care nutresc la o nouă mărire, pentru ca peste o vreme să ajungă la rândul lor în acelaşi scenariu.

PSD-ul de azi nu mai este dominat de capetele luminate din vreme lui Năstase (la ce i-a folosit? De ce l-ar solicita partidul?), motiv pentru care istoria, chiar și recentă, nu are cum să țină drept lecție și învățătură … Dragnea a demisionat!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Dragnea a demisionat …

  1. crestinu` si....nu prea spune:

    PSD -u` actual nu e „dominat” de minti luminate . Pt simplul fapt ca se „conformeaza” (ca absolut toate partidele romanesti !) Legilor lui Murphy . Cantitatea de inteligenta este constanta, numa` numaru`populatiei …creste !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.