Neputința, lașitatea, impostura … explicații pentru dezastrul PSD, la Sibiu!

Acolo unde se întâlnește lașitatea cu impostura, rezultatul este similar neputinţei, egal cu ZERO! Neputinţa de a înţelege misiunea reală, nu cea dictată de interesele personale, explică o parte din dezastrul în care se află PSD la Sibiu și poate în majoritatea filialelor și organizațiilor din Ardeal. Circul de zilele trecute, generat de lătrăii #rezistenţi de la #văvedem, produs cu ocazia prezenţei lui Codrin Ştefănescu în „urbea lui Iohannis”, mi-a stârnit interesul pentru a înțelege realitatea actuală din oraşul din care am plecat în urmă cu aproape nouă ani. Nu am avut nevoie de multe întrebări, de multe ore, pentru a descoperi că pesedismul local este unul care asumă înfrângerea, care plătește ziariștii pentru a promova  local mesaje. Însă cea mai gravă problemă o reprezintă liderul! Lipsa de anvergură și incapacitatea de a comunica și genera strategii minimale.

Când ești lider județean și nu bați județul, considerând că funcția de ministru primită cadou de la partid ține de cald, fie ești imbecil, fie ești dorit așa în funcția ocupată efemer! Ori de această realitate, Liviu Dragnea nu are cum să fie străin, așa cum nu au fost străini nici Adrian Năstase, nici  Mircea Geoană, nici Victor Ponta. Absolut toți au negociat cu primarul apoi cu președintele Iohannis pentru o acalmie păguboasă. Aceasta pare să fie realitatea și în cazul lui Bogdan Trif, un personaj pe cât de lipsit de forță, pe atât de fricos, lipsit de anvergura unui județ cu orgolii cât pentru o țară. În aceste condiții, Codrin Ștefănescu a ajuns la Sibiu să resusciteze o organizație aflată în colaps, condusă de un lider local sinucigaș politic, suficient, incapabil să înțeleagă lumea în care trăiește!

Nimic nu surprinde mai mult la PSD Sibiu decât complicitatea sinucigașă cu ideea că „nu ai ce face, nu ai cum să lupți cu FDGR și PNL”. După dezastrul în care a fost afundat de fostul lider Ioan Cindrea, un lider de teapa lui Bogdan Trif nu face decât să pună cruce social-democrației pe malurile Cibinului.

Aflu că cel ajuns ministru la Turism pentru nimeni nu știe pentru ce merite, nimeni nu știe pentru ce rezultate, este menținut în guvern, este fala PSD Sibiu. Ca și cum funcția asta fixată în valorile frunzei Elenei Udrea poate genera simpatie în electoratul sibian. PSD are o strategie extrem de proastă pentru Sibiu, dacă a lăsat jocul pe mâna unui fricos, un impostor, un lipsit de minimă gândire strategică. Sau … poate că PSD la nivel central (din nou) a făcut jocurile peste capul Sibiului, motiv pentru care au plasat în funcția de lider o tristă marionetă.

Ce face Bogdan Trif (foto) pentru a promva imaginea PSD Sibiu? Se bate cu Iohannis! Ce face pentru a atrage electorat local? Îl înjură pe Iohannis! Ce face Trif pentru a spera la un scor cu două cifre la alegeri? Îl atacă pe Iohannis! Ridicol de crapă de ciudă și ultimul repetent în strategie și comunicare publică. Dacă faci asta în orașul care se droghează zi de zi cu aura lui Iohannis, ori ești prost, ori ești foarte prost! În cazul lui Trif, cominicarea publică ne confirmă această realitate.

Când ești ministrul Turismului și lumea nu te cunoaște, iar cei care au habar de tine te înjură cu predilecție, ai ratat tot ce poate să însemne politica reală. Și atunci, din nou, care este miza PSD la nivel central pentru care meține în funcție un lider local de un narcisim și o suficiență sinucigașă? Aș paria fără emoție că nici măcar cel în cauză, Bogdan Trif, nu are o explicație convingătoare.

După ce în anii din urmă PSD Sibiu domina lista primarilor de localități urban-rural, în 2019 s-a ajuns ca niciun oraș, cât de mic, să nu mai fie lipit de partid, iar la nivel rural abia numeri puțin peste zece primării de comune. Cum s-a ajuns aici, explicația o găsim în strategia falimentară promovată de Cindrea și de foștii lideri de la București. Pentru ce se continuă aceeași linie de acțiune … realitatea nu pare să fie departe de metehnele trecutului. Când nu bați județul în lung și în lat, când te consideri prețios și dificil de urnit din comoditatea prostiei, intersecția până la ratarea pragului electoral nu este departe.

La fel ca și antecesorul său, Bogdan Trif trăiește în stratosfera imposturii politice. Scaunul de ministru, din care nu reușește decât să antagonizeze mediul de afaceri din turism, l-a amețit până la stadiul de vomă continuă. Înconjurat de consilieri speculanți, de ziariști pretenari obișnuiți să fie stipendiați pentru a scrie nimicurile emise de ministrul președinte de organizație PSD Sibiu, Bogdan Trif se îmbată cu apă rece până la hidrocuție.

Carierist bugetar, obișnuit să primească mai mult decât să dea, incapabil să dialogheze, să asculte și să genereze strategii, Bogdan Trif este infatuatul gâde și cioclu al PSD Sibiu. Dacă nu va fi așa, mai discutăm după alegerile din luna mai, pentru că la cele din noiembrie/decembrie  (prezidențiale) va fi un miracol dacă va prinde pragul electoral.

Până atunci, aveți milă de speriatul lider de la Sibiu. Este exact ceea ce PSD central își dorește. Un mort în viață care se caută de inimă când aude imnul național, aidoma celui pe care îl înjură ca preocupare politică!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.