ROBOTORȚIONARA, noul înalt funcționar european!?

Uniunea Europeană își neagă valorile, îşi zdrobeşte principiile teoretice sub şenilele lipsei de echilibru de forţe, similar Bătăliei de la Sedan. Este posibil ca şi acum, la fel ca atunci, să vedem cum lipsa de scrupule dovedite în istorie de Germania să se repete şi în cazul numirii primului procuror european, Franţa dovedindu-se încă odată cel mult o Lina Magazia … la nivel european. După 80 de ani, istoria de repetă: Germania nenorocește Franța și alungă Marea Britanie de pe continent!

Faptele demonstrează că Uniunea Europeană nu este nimic mai mult decât o companie multinaţională în care se mimează Democraţia, respectul pentru Adevăr, Dreptate, Valori. Parlamentul European (PE) a ajuns să susţină pentru funcţia de procuror european un personaj sinistru, vinovată de încălcarea Constituţiei din propria ţară, revocată din funcţia de procuror şef pentru 20 de capete de acuzare de abatere de la statutului profesional! PE a ajuns să promoveze un personaj găsi vinovat în propria ţară de arogarea unor competențe care revin puterii legislative şi chiar Curţii Constituţionale. Pe scurt, Uniunea Europeană preţuieşte abuzul şi incompetenţa, necum legalitatea şi profesionalismul!

UE, între falsele principii și Codruța Kovesi!

Aici a ajuns Uniunea Europeană în care Germania dictează, Franţa execută din orice poziţie, iar Marea Brianie şi-a făcut bagajele. Țările din Vestul UE se consideră superioare și se manifestă sfidător, în timp ce țările din Estul UE trebuie să accepte presiunea, comenzile și regulile celor dintâi, pentru că altfel sunt ameninţate şi sancţionate. Precedentul BREXIT ne arată că, totuși, există soluţii la abuzul de forţă şi derapaj!

Odată cu scrisoarea şi mesajul transmise de Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, potrivit cărora „Laura Codruţa Kovesi este candidata @Europarl_EN pentru Biroul Procurorului Public European. Are toate calităţile necesare pentru a face o treabă foarte bună. Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea în poziţii de conducere” (vezi Twitter), avem imaginea corectă a prototipului noului înalt funcţionar european.

„Cu pasiune, dar nu cu patimă”, rar atâta tupeu și prostie la nivel European!

Prin decizia sa, Parlamentul European se dovedeşte o adunătură care execută comenzi, neţinând cont de realitate, de necesitate, de competenţe sau minimul bun simţ! PE a decis că un om care nu îndeplineşte minimele criterii profesionale şi morale, poate ocupa funcţia de procuror european. Ei bine, în faţa acestei decizii, cine rămâne impasibil, se face complice pentru viitor la crime similare celor produse în România ultimilor mai bine de zece ani, crime împotriva Drepturilor Omului, Libertăților și Adevărului.

Apocalipsa UE după Macron!

PE ne arată cauzele care pun bazele neîncrederii electoratului în proiectul european: mimarea transparenței, egalității de șanse și eticii, clamate între “Principiile și valorile” Uniunii Europene. Uniunea Europeană riscă să aibă în funcţia de procuror european un personaj sinistru acuzat şi cercetat pentru constituire de grup infracţional, din poziţia de şef de instituţie publică. Iată ce înseamnă noul proiect european, iată ce înseamnă omul de succes al viitorului: ROBOTORȚIONARUL – noul înalt funcționar european!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.