Vicepreședintele CCPP Chinez primit la Senatului României

Vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, Zhang Qingli, aflat în vizită oficială în România, a fost primit, marți, de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a exprimat satisfacția pentru relațiile excelente dintre România și Republica Populară Chineză, evocând în acest sens calitatea dialogului politic la nivel înalt din ultimii ani. (Sursa: www.senat.ro)

În contextul atenției pe care ambele părți o acordă aniversării, în anul 2019, a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și a 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie și Coperare dintre România și R. P. Chineză, cei doi înalți demnitari au subliniat rolul fundamental al diplomației parlamentare pentru menținerea tendinței ascendente a relațiilor bilaterale și stimularea colaborării în ansamblu.

Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat satisfacția pentru rezultatele Summit-ului UE-China, desfășurat la Bruxelles la începutul lunii aprilie, apreciind, în context, faptul că România va continua să contribuie la consolidarea Parteneriatului Cuprinzător UE-China și va urmări îndeaproape progresele înregistrate în implementarea Strategiei Uniunii privind conectivitatea Europa-Asia.

Președintele Senatului a subliniat importanța acordată de autoritățile de la București consolidării relațiilor economice bilaterale în plan investițional și comercial, punctând asupra necesității de a valorifica modificările legislative recente privind parteneriatul public-privat printr-o prezență mai activă a investitorilor chinezi în România și, totodată, de a echilibra balanța comercială, prin creșterea exporturilor românești. De asemenea, înaltul demnitar român a evidențiat oportunitățile de cooperare pe care le oferă formatul 16+1 Europa Centrală și de Est- China.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.