Ambasadorul Jiang Yu primit de premierul Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi, la Guvernul României, o întrevedere  cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu. Șeful Guvernului a adresat felicitări cu ocazia preluării recente a postului de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, dând asigurări privind întregul sprijin al autorităților române pentru ducerea la îndeplinire a mandatului său. (Sursa: www.gov.ro)

În cadrul convorbirilor a fost reliefat caracterul dinamic al dialogului politic și al cooperării bilaterale dintre România și China, care au la bază o îndelungată prietenie, înțelegere și respect reciproc, consolidată în cele șapte decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Viorica Dăncilă a evocat întrevederea avută cu premierul Li Keqiang, în marja Summitului Șefilor de Guvern din statele formatului cooperării Europa Centrală și de Est – China de la Dubrovnik, precum și întrevederea delegației conduse de prim-vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, domnul Zhang Qingli, cu ocazia vizitei efectuate la București, în urma cu puțin timp.

Pe de alta parte, premierul României a salutat nivelul cooperării dintre cele două state, arătând că Republica Populară Chineză este un foarte bun partener comercial al României din zona asiatică. În context, a fost evidențiat interesul României pentru creșterea echilibrată a schimburilor comerciale bilaterale, precum și pentru participarea activă la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice, pe ambele sensuri.

La rândul său, E.S. Jiang Yu a felicitat România pentru exercitarea unei Președinții de succes a Consiliului UE.

Pe de alta parte, în cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării dintre cele două țări la nivelul ONU, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă de candidaturi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.