Republica Moldova la Expoziția Internațională de Horticultură, Beijing 2019

Republica Moldova se numără între cele 110 țări și organizații, și 31 de provincii chineze, participante la ediția 2019 a Expoziției Internaționale de Horticultură inaugurate duminică, la Beijing. Pavilionul național al Republicii Moldova este gestionat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale și Mediului (MADRM), cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului, și este coordonat de Iurie Ușurelu, Secretar General de Stat în MADRM.

Una dintre țările din Europa Centrală și de Est participante la eveniment, Republica Moldova își propune ca pe durata celor șase luni ale expoziției să stimuleze schimburile comercial-economice și să atragă investiții chineze în agricultura moldovenească. Nu în ultimul rând, se dorește promovarea imaginii Republicii Moldova și a produselor moldovenești în China, în pavilionul de țară fiind expuse o serie de produse agro-alimentare, vinuri, sucuri, fructe uscate, miez de nucă, miere, ceaiuri și uleiuri eterice.

La evenimentele rezervate deschiderii Expoziției Internaționale de Horticultură 2019 au fost prezenți ES Denis Jelimalai, Ambasadorul Republicii Moldova în RP Chineză, Boris Foca, șeful Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul MADRM, totodată președinte al Camerei de Comerț Moldova-China.

Expoziția Internațională de Horticultură organizată de China în districtul Yanqing al capitalei Beijing se desfășoară sub tema “Traiește verde, trăiește bine”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.