Ambasadorul Chinei la București primit de președintele Senatului României

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, ES Jiang Yu, a fost primit miercuri de Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul unei vizite de prezentare. Președintele Senatului a transmis felicitări pentru recenta numire în funcție a doamnei Jiang Yu și a transmis succes în exercitarea mandatului, dând asigurări cu privire la sprijin autorităților române în activitatea de consolidare a relațiilor româno-chineze. (Sursa: senat.ro)

Călin Popescu-Tăriceanu a evocat vizita recentă, în România, a delegației Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez condusă de Zhang Qingli, vicepreședinte al conferinței, subliniind importanța acesteia pentru aprofundarea și diversificarea legăturilor politice și economice dintre România și China, inclusiv în contextul aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 15 ani de Parteneriat Amplu de Prietenie și Cooperare.

De asemenea, președintele Senatului a subliniat dorința și capacitatea părții române de a spori volumul schimburilor comerciale bilaterale, cu precădere la exportul produselor agro-alimentare, China fiind unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai României din zona asiatică. Înaltul demnitar român a menționat totodată întreaga disponibilitate de a atrage implicarea părții chineze în proiecte de infrastructură de anvergură, inclusiv în parteneriat public-privat, arătând că acestea  contribuie suplimentar la evoluția relațiilor dintre România și China.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.