Ștefan Popa Popa’s față cu pudibonderia oltenească!

S-a oțetit prazul și a înverzit zaibărul, după ce genialul Șefan Popa Popa’s a pus un punct pe marele I al indencenței sociale. Cum să-i spui unui oltean că este obraznic, unui ardealan că este cam prost sau unui moldovean că este bețiv? Asta sunt chestiuni care trebuie ținute sub obroc, să nu se supere madam „politicăl-corectnes”. Băi, români, v-ați tâmpit?! Dacă Popa’s a spus un adevăr care doare până la rădăcina culturală a României, mai bine scoateți neuronii din bălăceala zilnică în cloaca demagogiei la modă!

Sunt ardelean din Sibiu, am tată moldovean din Bacau și sunt măritat la Craiova. Se pune că sunt român. Prin urmare, pot să spun despre toți și toți mă pot înjura, după cum le stă caracterul și educația. Totuși … să trecem la emisiunea: „Știați că!”

Știați că Sibiul are de ceva ani „Cartierul Arhitecților”, care nu are nicio legătură cu domeniul? Este peste drum de Cimitirul orașului și este populat 90% de … venituri din zona Olteniei.

Știați că Sibiu are de câțiva ani o nouă denumire: Vâlcea de Sus, devenită etichetă de onoare între veniturile din zona Olteniei?

Știați că Sibiul este de mai mulți ani dominat de comportamentul social predominant în zona Olteniei: mașini bengoase (ușor de identificat după numerele de înmatriculare), cu manele la maxim, costumați după ultima modă „treling” (mai ales de culoare roșie), având atârnate femeie cu buricul la vedere, boite ca visele rele?

Putem continua așa până mâine. Nu are sens, pentru că idiotul este consecvent și o știe pe a lui: olteanul este o rara avis a României. Poate fi înjurat și umilit oriunde în Europa, dar acasă trebuie tratat cu menajamente pentru că are sensiblități în contact cu realitatea!

Dacă Sibiul și observ că și Timișoara au ajuns să fie dominate de olteni, asta este o chestiune de capacitate de dominație. Oltenii sunt mai sprinteni la minte, mai iubăreți și mai iuți, între români. După ce le-au fost închise fabricile și uzinele, cei care nu au plecat în Europa au plecat în alte zone din țară. Undeva trebuiau să facă o școală și că câștige o pâine. În mod firesc, au adus cu ei tot ce îi reprezintă (am arătat mai sus), fie că ne place sau nu. Dar, asta nu înseamnă că nu trebuie să spunem adevărul: oltenii au schimbat structural cultura orașelor din vestul României.

Dar, să te superi atât pe Ștefan Popa Popa’s pentru că a spus un adevăr? Să ajungi să faci o campanie de retragere a titlurilor de Cetățean de Onoare pentru că a spus un adevăr? Abia acum ajungem în zona prostiei fără frontiere a oltenilor evadați din simțul umorului care părea nelimitat de la Nea Mărin încoace!

Și încă ceva. Cine ajunge să compare țiganii cu oltenii, este fie idiot, fie idiot. Măcar pentru că țiganii, din Sibiu sau Timișoara, erau acolo atunci când au venit oltenii să transforme cultura și comportamentul orașelor.

Să te iei de Ștefan Popa Popa’s pentru că a spus un adevăr este ca și cum l-ai scoate din mormânt pe Petre Țuțea pentru că a spus: „Am făcut 13 ani de puşcărie pentru un popor de idioţi!” Și unul, și altul, au avut și au dreptate.
Dacă Țuțea poate fi găsit mai greu, grație cretinilor care conduc școala românească, despre Șefan Popa Popa’s aflați că mulți nu aveți în bibliotecă atâtea cărți câte premii internaționale și recorduri a doborât de unul singur MARELE Popa’s. Așa că, nu fiți idioți!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.