Micii Ambasadori culturali la ICR Beijing

Institutul Cultural Român din Beijing, în colaborare cu Organizația Micilor Ambasadori Culturali (OMAC) din China, a organizat două evenimente de prezentare a României, dedicate unor grupuri de elevi din Beijing şi Tianjin. Acțiunile, intitulate „Două ore în România”, derulate în zilele de 2 și 6 august, au fost incluse în programul Școlii de vară OMAC 2019 .

Dedicat elevilor de școală generală cu rezultate deosebite la învăţătură, proiectul „Două ore în România” urmărește familiarizarea noilor generații din China cu prezența românească în concertul internațional, participanții intrând în contact cu multiple informații din domeniul cultural, social și geografic. Un domeniu special abordat în acest an a vizat literatura română pentru copii, domeniu care a stârnit un viu interes, dovadă fiind curiozitatea și întrebările micilor ambasadori.

Programul „Două ore în România” este susținut de ICR Beijing începând din anul 2015, an în care a fost inaugurat, şi când a fost demarată colaborarea cu OMAC.
Organizaţia Micilor Ambasadori Culturali din China, instituție care activează sub îndrumarea Ministerului chinez al Educaţiei, este una dintre partenerele de cooperare şi schimburi cultural-educative a Institutului Cultural Român din Beijing.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.