MAREA NECONFRUNTARE: Omul cu șapcă vs. tanti πr2

Dacă mai avea cineva nevoie de un argument care să-i confirme că suntem unici în univers, iată, avem democrație din care dezbaterea a fost eradicată! Odată cu ea, presa a fost redusă la inutilitatea unui apendice, la care poți renunța oricând.
Aroganța și sfidarea lui Iohannis a evitat confruntarea cu Dăncilă, liderul neproiectat al PSD, dominat de minim realism și un zero simț al ridicolului.

Ziua de 19 Noiembrie 2019 va trebui transformată în materie de studiu politic și social, pentru că a marcat o graniță a noului imaginar românesc.

Ziua de ieri ne-a arătat fidel cum va evolua România după 24 noiembrie. Iohannis se va înconjura cu de-ai lui, aleși după cele mai dure exigențe în materie de lins tălpile pantofilor făcuți la comandă, în vreme ce PSD va deschide cercul pentru a o evacua pe tanti πr2, dar va continua procesul de auto-abuzare politică, fiind incapabil să înțeleagă că se află în plin și crâncen război politic!

Dacă „presa națională” românească este cea proțăpită pe scenă lângă cel mai arogant accident prezidențial, vă imaginați ce se întâmplă în teritoriu, acolo unde doar cu microscopul cosmic mai găsești gazetari independenți, care să aibă decența și demnitatea de a nu intra în clientela unui politician efemer? Și iată cum, de la „găozarule” și „țigancă împuțită”, imaginarul românesc a făcut pasul la „cârpele de serviciu”, gata muiate și înecate în emoțiile unei întrebări adresate celui mai mizerabil președinte pe care l-a avut România.

Și totuși … președintele bolnav de pesedită în forma urii acute, care declară RĂZBOI propriei țări și propriului popor, a fost trezit pentru câteva secunde la realitate de un tânăr student, deloc impresionat de mascarada organizată într-un spațiu universitar (SNSPA) intrat în legendă ca fiind controlat de diverse servicii. A fost momentul mascaradei organizate ieri, unde Goliatul celor vânduți a fost doborât de un anonim căruia putem să-i spunem … David!

Pe 24 noimebrie, românii au de ales între aroganța cu nuanțe criminale și incapacitatea de conectare la realitate! După, ne vedem în imposibilul imaginar … oricum străin de România și esența românilor.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.