Criminalul se întoarce întotdeauna la locul faptei!

Studenții la Drept învață că, de cele mai multe ori, criminalul/făptuitorul se întoarce la locul faptei! Psihologia-judiciară dezvoltă tratate aprofundate acestui tip de comportament în care se încadrează REvenitul pe funcția de ministru al Justiției, Cătălin Predoiu (foto). Nimeni altul decât specialistul în asumarea răspunderilor guvernamentale pe cele patru Coduri care au condus la apariția și explozia abuzurilor DNA,la apariția „culoarelor justiției”a protocoalelor dintre DNA și servicii etc. Un individ capabil de absolut orice trădare (politică sau colegială) pentru a se menține în funcții sau în grații. Verificați istoria mandatului de ministru al Justiției din perioada 2008-2012.

Predoiu a revenit la locul faptei pentru a comite din nou o crimă democratică: desființarea prin asumarea răspunderii guvernului a „MEMORANDUMULUI cu tema: Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri(SIIJ)”. Nimeni nu era mai potrivit pentru o astfel de crimă!

Nici nu mai contează că Guvernul Iohannis-PNL decide soarta Justiției din România „noaptea ca hoții”, între Crăciun și Anul Nou, când poporul este în vacanță. Aduși la putere de forțe străine democrației și țării, Guvernul lui Iohannis trebuie să execute în viteză comenzile primite din partea adevăraților șefi ai președintelui și guvernului. Rapid și fără dezbatere, pentru că acum varianta asta sună bine celor care manifestau abuzând Democrația și instituțiile statului.

Transparența revendicată violent PSD nu are corespondent pentru Iohannis-PNL, încă un semn că nici protestele „10 August”, nici căderea Guvernului Dăncilă, nici alegerile din 2019 au fost opera mașinațiunilor interne și externe, necum a alegătorilor!

Când sfidezi vocile societății, vocile victimelor justiției din ultimii aproape zece ani, vocile asociaților de magistrați lucizi, faci dovada predispoziției la dictatură! Cătălin Predoiu este un astfel de personaj sinistru al guvernelor care au distrus România, punând-o în brațele forțelor străine care o abuzează discreționar economic și politic!

Pentru a înțelege bucuria cu care Predoiu este privit de #rezistenții din magistratura românească, vă invit să faceți o călătorie în 2012. Ca între ratați moral, Dănileți îl decorează fără milă pe Cătălin Predoiu în … Predoiu, doar un fost ministru al justiţiei și Predoiu, doar un fost ministru al justiției: Legile și codurile

Predoiu … „A avut darul de a spune celorlalţi exact ce vroiau să audă: CSM-iştilor cum că ştie că magistraţii au mult de lucru dar că trebuie să împingem lucrurile mai departe, să dăm un semn că ne dorim reforma, să împingem sistemul (ăsta e textul cu care ne-a aburit într-o şedinţă a CSM ca să fim de acord cu intrarea în vigoare a NCC), şefilor din justiţie că trebuie să le prelungească mandatul şi să le întărească puterile (promisiunea nu a fost nicicând îndeplinită, dar astfel şi-a asigurat o largă susţinere sau cel puţin lipsă de rezistenţă din partea lor la reformele forţate), conservatorilor din justiţie că e nevoie de leadership în justiţie şi reforma nu e apanajul unui grup restrâns (alegaţie menită să atace pe reformiştii din CSM), publicului că justiţia trebuie să fie eficientă dar că el nu are puteri ci toate responsabilităţile stau pe umerii CSM (populism ieftin, pentru a îndepărta atenţia de la ineficienţa MJ), Comisiei Europene că el e un reformator şi că cei din ţară îl blochează însă el se angajează să rezolve lucrurile pozând în eroul unic şi absolut (idem), ambasadorilor că investiţiile străine sunt necesare României şi de aceea procesele comerciale trebuie să se deruleze rapid (truism ieftin), presei că va reînfiinţa SIPA sau că va rezolva problema arhivei fostei SIPA (problemă nicicând rezolvată).”

PS – Pe cei mai curioși îi învit la lectura interviului dat Agenției Mediafax de ministrul Predoiu la finalul primului mandat la Justiție, interviu în care susține că „MCV-ul trebuie îndeplinit până la ultima subdiviziune a obiectivelor sale. În plus, este spre binele nostru. E un instrument care a schimbat în bine faţa Justiţiei şi o va face în continuare„!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Criminalul se întoarce întotdeauna la locul faptei!

  1. Titi Bolea spune:

    Cine este ,,Pelticul”, alias Predoiu?
    Tatal lui,inainte de revolutie,a fost Secretarul de Partid al Fabricii de Geamuri Securizate din Buzau,fabrica de grad 0,de interes national.Dupa priceperea mea,a fi Secretar de Partid la o intreprindere de interes national,trebuia sa fi cel putin cu state de servicii in favoarea Securitatii,adica ,,turnator”.Cel mai probabil era ,,ofiter acoperit”.Se practica in acele vremuri,ofiteri de securitate erau angajati, ca civili,in unitatile ,,sensibile” ca:ONT,Comert Exterior,etc..Mai mult,sotia lui,fata unui General de Securitate a fostului regim,se pare.Stiti cum se spune:,,Dumnezeu nu strica doua case!”,astia se casatoreau intre ei.Si,dupa cum spune o alta zicala din popor:,,Aschia nu sare departe de trunchi”.Dupa revolutie,Pelticul,s-a trezit deodata, ca e om de ,,dreapta”.Mai sa fie, sa nu fie”!Sa vii,sa-l pui,de doua ori,Miniustru al Justitiei,minister atat de sensibil si atat de controversat,inseamna ca are ceva veleitati pe care altii nu le au.Cel putin asa cred eu.Acuma,pe bune,Pelticul asta-si doreste,nu e nimic rau in asta dar,cei care-l numesc, ce hram poarta de apeleaza cu insistenta la un astfel de personaj.Si acum vine o intrebare majora:Cine esti dumneata PNL(pdl)-ule si cine esti dumneata domnu-le Presedinte daca aveti in echipa un asemenea individ?De Petrov ne-am lamurit,un turnator mizerabil, a ocupat cea mai inalta functie in stat timp de 10 ani,fiind ales de votantii dreptei.Cand se va afla ca si Iohanis cu toata camarila lui sunt din aceiasi plamada ce se va spune tarii?Ca de fapt votantii dreptei sunt niste masochisti,si atat? La aceasta intrebare ar trebui sa-si raspunda,in primul rand,votantii ,, dreptei” si,bineinteles,noi ceilalti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.