Noile cazuri de coronavirus au scăzut cu 42% în afara Hubei

Numărul noilor cazuri confirmate cu noul coronavirus, înregistrate în afara provinciei Hubei, a scăzut în ultimele zile cu 42%, a anunțat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate din China (NHC). Scăderea arată că mecanismul comun de prevenire și control al epidemiei își demonstrează eficiența, a subliniat Mi Feng.

Potrivit raportărilor din dimineața zilei de 10 Februarie, în China erau înregistrate 40.235 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, 909 decese și 3.283 de persoane recuperate și eliberate de sub observație medicală. De asemenea, în afara Chinei, la nivel mondial erau înregistrate 300 de cazuri, în scădere cu 16 comparativ cu ziua de 9 februarie.

Biroul de Informații al Guvernului Provinciei Hubei a anunțat că în provincie au ajuns 11.921 de cadre medicale din întreaga Chină, pentru a susține eforturile în vederea sistării canalelor de transmitere a virusului și a surselor de infecție.

Pe de altă parte, Ministerul chinez de Externe a confirmat, astăzi, că un număr de 27 de străini aflați în China au fost diagnosticați cu infecția noului coronavirus, dintre care doi au decedat: o persoană cu cetățenie chineză-americană și o persoană cu cetățenie niponă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.