China crește importul de produse de bază, pe fondul scăderii producției interne!

Autoritățile guvernamentale centrale și provinciale vor acorda subvenții pentru a sprijini companiile și instituțiile a căror activitate a fost afectată de epidemia noului coronavirus, simultan cu o încurajare a importurilor de produse de bază, pe fondul scăderii producției interne. China va stimula companiile locale să importe măști medicale și să le transporte pe cale aviatică, și va coordona misiunile de aducere în țară a măștilor donate de diferite guverne și organizații internaționale.
Anunțul a fost făcut, astăzi, în conferința de presă zilnică transmisă în direct, organizată la Beijing, de reprezentanții Mecanismului comun de prevenire și control de pe lângă Consiliului de Stat din China, mecanism constituit pentru contracararea presiunilor generate de noul coronavirus.
Numai în această săptămână, în întreaga Chină, se vor afla pe căile rutiere peste 160 de milioane de lucrători migranți și peste 600.000 de tone de produse alimentare de bază.

Autoritățile centrale și provinciale vor acorda sprijin fabricilor care, ca urmare a restricțiilor de securitate medicală impuse de lupta împotriva noului coronavirus, sunt nevoite să sisteze producția. De asemenea, va fi sprijinită activitatea de aprovizionarea cu materii prime și capital, pentru a se ajunge cât mai repede posibil la atingerea capacităților maxime de producție.

Subliniind că principalele preocupări în această perioadă sunt reprezentate de asigurarea protecției populației și a alimentației, autoritățile chineze au arătat că până marți, 11 februarie au reluat activitatea, după vacanța de Sărbătoarea Primăverii, 76% dintre fabricile producătoare de măști, 77% dintre fabricile producătoare de costume de protecție, 94,6% dintre marile fabricile de prelucrare a cerealelor și 57,8% din industria minieră de cărbune.

CHINA | Autoritățile încearcă să tempereze „panica de aprovizionare”

„Suntem în perioada în care oamenii se întorc în marile orașe în care muncesc, pentru reluare activităților economice. Aceasta însemnă că absolut toate instituțiile de stat și private, toate spațiile comerciale și spațiile publice vor fi dezinfectate, iar accesul angajaților în instituții și a oamenilor în marile centre comerciale va fi făcută prin verificarea medicală sumară termică”, au arătat oficialii chinezi.

Numai în această săptămână, în China se vor afla pe drum peste 160 de milioane de lucrători migranți și peste 600.000 de tone de produse alimentare de bază. Pentru asigurarea securității medicale, toate centrele și mijloacele de transport sunt trecute printr-un proces riguros de control privind dezinfecție, fiecare călător fiind verificat medical-termic, pentru evitarea transmiterii virusului.

Potrivit raportărilor din ziua de 11 Februarie, numărul cazurilor confirmate în China cu noul coronavirus a ajuns la 42.708, numărul deceselor era de 1.017, iar cel al persoanelor recuperate de 3.998. În afara Chinei, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 390, un caz fiind soldat cu deces.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.